El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un passaport digital permetrà evitar la falsificació de joguines i facilitarà el reciclatge

Ibi

També es podrà introduir millores en el reciclatge dels elements d'aquests joguets una vegada finalitzen la seua vida útil, promovent l'economia circular i reduint la generació de residus.

Aquest és un projecte motivat des d’AIJU en col·laboració amb l’Institut Tecnològic d’Informàtica i treballa en el desenvolupament d’un passaport per a joguines intel·ligents de les empreses del sector.

La Policia Nacional ha assegurat que sols l’últim nadal es van intervindré més de 170.000 joguines falsificades de conegudes marques com Lol, Cry Babies, Disney, Nickelodeon, Mattel o Real Madrid, i que al mercat arribaven a valors superiors a 1.200.00€. Aquestes joguines representen un risc per a la salut i seguretat dels xiquets i xiquetes perquè contenen materials, pintures i laques nocives.

PASSAPORT DIGITAL

El projecte DLT4AITOYS, finançat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), permetrà controlar quins elements formen part d'un joguet intel·ligent, registrant també les diferents etapes de la seua fabricació i distribució. I a més, permetrà als usuaris identificar fàcilment les característiques del joguet, així com la seua procedència.

RECICLATGE

D'altra banda, mitjançant els processos de logística inversa, també es podrà introduir millores en el reciclatge dels elements d'aquests joguets una vegada finalitzen la seua vida útil, promovent l'economia circular i reduint la generació de residus. Aquesta informació s'emmagatzemarà i es podrà visualitzar en la plataforma d'Intel·ligència Artificial desenvolupada per AIJU, que integra serveis de Intel·ligència Artificial com a reconeixement d'imatges, chatbots, anàlisis de sentiments i emocions, i reconeixement de veu. Per tant, permetrà que la indústria joguetera valenciana millore la qualitat dels seus joguets intel·ligents i que aquests puguen proporcionar un major valor pedagògic per als usuaris, i ecològic en la gestió del reciclatge.

La introducció d'un passaport de producte digital augmentarà les possibilitats que el producte siga reciclatge o reutilitzat, ja que aquest passaport inclourà informació sobre el procés de producció de cada producte perquè els diferents tipus d'usuaris de tota la cadena de subministrament puguen reutilitzar-ho o tractar-ho de manera correcta a l'hora de gestionar els residus.

Segons explica Jose Carlos Sola, coordinador del projecte en AIJU, “introduir el passaport de producte digital al més prompte possible en les empreses del sector del joguet és molt important, ja que prompte començarà a ser una obligació i convé estar preparats”. A més, assenyala que, “necessitem conèixer els components dels materials i les seues possibilitats de reciclatge, de manera que els joguets siguen el més sostenibles possibles”.