El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un problema elèctric fou responsable de la terbolesa en l'aigua d'11.755 alcoians

L'Ajuntament estudiarà la compensació econòmica a tots aquells veïns de la ciutat afectats per les restriccions el el suministrament d'aigua.

Ja es coneix la causa per la qual es va comprometre la integritat de l'aigua d'11.755 alcoians arran del temporal Glòria. Fou un tall en el subministrament elèctric el que va ocasionar que el sistema de qualitat al pou de Barxell deixara de funcionar, amb la consegüent afecció als barris de Batoi, Santa Rosa i Eixample.

Aquest sistema de control de qualitat s'anomena terbolímetre, i és un dispositiu encarregat d'identificar la terbolesa en l'aigua. Per un tall de subministrament elèctric a conseqüència del temporal, el terbolímetre al pou de Barxell va deixar de funcionar, la qual cosa, sumada als problemes de filtracions que presenta aquest pou en episodis de pluja intensa, va fer que aigua térbola arribara a les cases d'11.755 alcoians.

Aquest sistema de control de qualitat fou instal·lat en 2017, després del temporal que va patir Alcoi en desembre de 2016, i des d'aleshores havia aconseguit controlar la terbolesa de l'aigua en cinc ocasions, durant forts episodis de pluja. Recordem que el pou de Barxell subministra aigua als depòsits situats en els Llençols i en Batoi, que en última instància nodreixen d'aigua a Batoi i les zones altes de Santa Rosa i l'Eixample. Tota aquesta informació s'ha donat a conéixer durant el plenari extraordinari celebrat aquest divendres, on el regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, s'ha encarregat de fer públic l'informe on es recollien totes les actuacions en la gestió de l'aigua durant arran del temporal Glòria.

Segons el document, els primers episodis de terbolesa es van registrar el dia 21 de gener sobre els 15.30 h, i no fou fins a les 11 h del dia 24 que les restriccions es van anul·lar, després de l'autorització de la direcció general de salut pública, qui té l'última paraula en aquesta matèria. Martínez ha defensat la manera en què es va gestionar la comunicació d'aquest incident, del qual es va informar a través dels canals de l'Ajuntament d'Alcoi (xarxes socials), mitjans de comunicació local, i l'empresa que gestiona el servei d'aigües en Alcoi -Aqualia-, mitjançant un telèfon d'atenció 24 hores -que va rebre 871 cridades relacionades amb aquest episodi- i el repartiment de papereria en les zones afectades. Segons Martínez, "no era aconsellable la publicació d'informació contradictòria o extensa", ni tampoc ho era "minimitzar l'impacte de tot allò anunciat".

Critiques i possibles compensacions als afectats

Per al cap de l'oposició, Quique Ruiz, el subministrament s'hauria d'haver tallat completament en les zones afectades. "Van comprometre la salut pública dels alcoians. Com van ser tan irresponsables de permetre que aigua no apta arribara a les cases d'Alcoi?". El portaveu dels socialistes ha contradit a Ruiz, i és que encara l'aigua no fóra apta per al consum o la higiene personal, era apta per a la resta d'usos, ha recordat. On sí que hi ha hagut consens de tota la cambra ha sigut en la possibilitat de compensar econòmicament els afectats per les restriccions d'aigua; la proposta s'ha aprovat per unanimitat.