El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un professor dels Salesians Joan XXII d’Alcoi publica en la prestigiosa revista d’investigació internacional MPDI

Sensor a Alcoi

Ell és Juanjo López, del Departament de telecomunicacions

Ací l'article 

‘Prototipado rápido de dispositivos IoT LoRa con Arduinoblocks’ és el títol de l’article publicat pel professor, Juanjo López, del Departament de telecomunicacions als Salesians Joan XXIII. L’article està relacionat amb la connexió de diferents dispositius de l’internet de les coses’

Aquet article ha estat publicat a la prestigiosa revista d’investigació internacional MDPI. La tecnologia LoRa és una forma sense cables d'enviar informació a llargues distàncies amb un consum d'energia molt baix. Aquesta tecnologia és molt útil per a connectar dispositius en l’Internet de les Coses (IoT). Per exemple, es pot utilitzar en mesuradors intel·ligents per a enviar informació sobre el consum d'energia a la companyia elèctrica. També s'utilitza en l'agricultura per a monitorar el sòl i el clima en àrees remotes, la qual cosa ajuda els agricultors a prendre decisions informades. 

El treball del professor dels Salesians també mostra com aquests sistemes s'utilitzen en ciutats intel·ligents per a monitorar el trànsit, fer un seguiment en temps real dels vehicles, controlar la contaminació ambiental i dur a terme moltes altres funcions de control i mesurament. Els prototips i sistemes desenvolupats en aquest treball s'han provat en la infraestructura de la ‘Smart City’, amb el suport de l’Ajuntament d'Alcoi i del Campus d'Alcoi de la UPV.