El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un programa d’activitats esportives pretén millorar la inclusió social i prevenir el risc d’exclusió

Es durà a terme durant 8 sessions. La primera va tindre lloc el passat 8 de juny i l'última està prevista per al 27 de juliol de 2022.

Es treballa la inclusió mitjançant la pràctica esportiva com una eina de sociabilització. Hi ha tres grups: menors de 40 anys, persones amb risc d'exclusió o persones amb malaltia mental.

El programa s’ha llançat des de les Regidories d'Esports i de Polítiques Inclusives de l'Ajuntament d'Alcoi i té com objectiu prevenir el risc d’exclusió i afavorir la integració mitjançant l’activitat física, normalitzant i promovent la pràctica esportiva en col·lectius desfavorits de la població.

S’utilitza la pràctica esportiva com a eina de socialització i inclusió per a persones que per un motiu o un altre actualment es troben en una situació de dificultat.

S'ha estructurat en tres grups: un per a menors de 40 anys, un altre per a persones amb risc d'aïllament social, i un tercer per a persones amb malaltia mental. Es durà a terme durant 8 sessions. La primera va tindre lloc el passat 8 de juny i l'última està prevista per al 27 de juliol de 2022.

Dins del programa es desenvolupa una sessió de “Functional” a la setmana. Aquesta sessió és igual que la que es desenvolupa en les activitats del centre esportiu, això sí, adaptant-la a les singularitats del grup i augmentant progressivament la seua dificultat a mesura que els participants milloren les seues destreses i capacitats físiques. Durant el programa es valorarà la modificació d'aquesta sessió per altres de major dificultat, i fins i tot d'activitats de fitness dins de l'aigua.

Totes les activitats es realitzen al Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre.