El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un projecte d'emprenedoria a l'FP d'Alcoi per a estimular als alumnes

Manolo Gomicia, edil delegat de la regidoria d'empresa i formació/Ajuntament d'Alcoi
Dirigit a tots els centres educatius que ofereixen estudis de formació professional a Alcoi

La Regidoria de formació i l'Àgora creen un nou programa per a estimular l'emprenedoria en els alumnes d'FP. L'objectiu és ajudar a desenvolupar els projectes amb informació i tutorització de professionals qualificats.

La Regidoria de formació de la mà de l'Àgora ha posat en marxa un nou programa d'emprenedoria per al curs 2016-2017 dirigit a impulsar la posada en marxa de projectes emprenedors per part dels alumnes que cursen estudis als centres de Formació Professional alcoians.

L'objectiu del programa és estimular l'emprenedoria en els professionals qualificats a través de l'FP. Primer, capacitar als alumnes per a desenvolupar el seu projecte a través de píndoles informatives i tutorització personal i després utilitzar l'Àgora perquè la posada en marxa dels projectes tinga els recursos i accions necessàries.

El programa s'ha iniciat amb les xerrades motivacionals, dirigides a grups d'alumnes designats per als mateixos centres. En desembre tindrà lloc la selecció de projectes per part d'un comité mixt (docents-Àgora-empreses col·laboradores) per acabar al primer semestre de l'any amb la formació/tutorització dels projectes.

Aquestes tutories per als grups seleccionats serviran per a ajudar als emprenedors per a posar en marxa els projectes i formar-los en aquelles temàtiques que demanden: habilitats comunicatives, màrqueting, xarxes, posada en marxa de projectes...

Manolo Gomicia, edil delegat de la regidoria d'empresa i formació, recalca la importància de connectar la formació qualificada amb l'Àgora: "Aquest projecte és fruit de l'experiència que hem adquirit als últims anys amb l'Àgora i creiem que serà una bona eina per a crear oportunitats de feina. L'Àgora oferirà, per exemple, assessorament en la realitat empresarial, per a sol·licitar subvencions, connexió amb empreses i altres emprenedors. En definitiva, un bany de realitat per als estudiants/emprenedors que a més a més treballaran amb un projecte concret".