El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un sainet fester donarà inici a la festivitat de Sant Maure

Roda de premsa per a presentar la programació.

L'Associació Sant Maure Màrtir organitza la tradicional festivitat en honor al patró d'Alcoi. Enguany s'inclou en la programació per sisena vegada la posada en escena d'un sainet fester 'Festa o filà!', el 16 de novembre al Teatre Salesians. El programa d'actes també inclou la festivitat del tridu (28, 29 i 30 de novembre), i la missa major per al diumenge 1 de desembre.

El sainet 'Festa o filà!' serà representat el 16 de novembre al Teatre Salesians en dues sessions, a les 18 i a les 20.30 h. La seua autora, i secretària de l'Associació Sant Maure, és Ana María García; l'argument recull una costumista escena de parella entre un matrimoni que celebra els seus 20 anys de casats. La venda anticipada d'entrades es pot realitzar a través dels perfils de Facebook de l'associació i del grup de teatre, així com una hora abans de l'inici de la representació al teatre.

La representació s'emmarca dins de la sexta gala solidària 'somriures per somriures', i que destinarà la seua recaptació a la Fundació per a l'Anàlisi, Estudi i Prevenció de les Addiccions (AEPA). Es disposarà d'una fila 0 per a les funcions.

Vessant litúrgic

El tradicional tridu tindrà lloc el 28, 29 i 30 de novembre, cada dia a les 19.30 h a l'Església parroquial de Sant Maure i Sant Francesc i predicat pel salesià Rigoberto Peidro. El tercer dia serà el que es dedique a la joventut, amb especial protagonisme per a tots els xiquets d'Alcoi anomenats Mauro, i on també participarà el Sant Jordiet 2020, Fernando Rius Mestre. La missa major serà el diumenge 1 de desembre a les 12.30 h, amb la participació del predicador Edgar Esteve Pineda.

Més enllà de la part lúdica i litúrgica, la festivitat també té un vessant humanitari. Durant la celebració dels actes religiosos, els assistents tindran la possibilitat d'aportar aliments no peribles que seran donats a l'Economat Interparroquial de Càritas. També es farà recollida de joguets, a benefici de l'Assemblea Local de la Creu Roja.

D'altra banda, s'està duent a terme una campanya de donació de sang durant els dilluns i dijous de novembre, entre les 16.30 i les 20.30 h, a l'hospital Verge dels Lliris. El 2 de desembre les donacions es podran realitzar al Centre de Salut la Fàbrica.