El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un Sant Antoni sense rostides per la prohibició extraordinària de cremes

Imatge de la última romeria celebrada, l'any 2016, amb una de les tradicionals fogueres en el centre
Des de l'Ajuntament d'Alcoi recorden la prohibició de cremes, que afecta la romeria del Dia de Sant Antoni

Continua activa la prohibició extraordinària de fer cremes a menys de 500 metres de qualsevol terreny forestal. Així les coses, des de l'Ajuntament d'Alcoi recorden que aquest Sant Antoni no es podran fer fogueres ni rostides. Tot i això, conviden a tots els ciutadans a participar per a gaudir de l'entorn natural d'Alcoi.

La situació continua sent extrema per la falta de precipitacions i l'elevada sequedat de tota la vegetació, sumat al vent que no para de bufar, la qual cosa afavoreix els incendis si hi ha foc a prop. És per això que des del passat 6 de gener està activa una prohibició extraordinària de fer qualsevol tipus de crema a menys de 500 metres de qualsevol terreny forestal.

Aquesta prohibició afecta sobretot al municipi d'Alcoi que celebra tots els anys el dia de Sant Antoni en el paratge del mateix nom, i ubicat en ple carrascar de la Font Roja. És per això que des del consistori recorden la prohibició de fer aquestes cremes. El regidor Raül Llopis diu que "el primer és la seguretat", però convida "a tota la ciutadania a participar en aquestes celebracions, tot i que no tindrem fogueres, podrem gaudir de la mateixa manera del nostre entorn natural".

El dia de Sant Antoni a Alcoi arranca dissabte 20 de gener amb el Mercat de la Protectora d'Animals i Plantes, que obrirà les portes a les 16,15 hores en la Glorieta. A les 16,30 hores tindrà lloc la benedicció dels animals a la plaça de Dins. Després de la desfilada dins la parròquia de Sant Maure hi haurà xocolatada i jocs infantils a la Glorieta.

Ja diumenge tindrà lloc la romeria a partir de les 9,30 hores des del poliesportiu Francisco Laporta. Una hora abans començarà la concentració al mateix poliesportiu on se servirà timonet i herbero. Ja en l'ermita hi haurà aigua-sal per als romers i el grup de Danses Sant Jordi farà dansades i jocs fins a les 12,30, quan se celebrarà la missa.

Cal recordar que l'accés de vehicles estarà prohibit des de les 7 del matí fins a les 15 hores. Però hi haurà un servei gratuït d'autobusos que començarà a les 9 hores i eixirà cada 30 minuts des de l'esplanada del Poliesportiu.