El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un sistema permetrà accedir amb el telèfon mòbil al Centre d’Esports Eduardo Latorre

El codi QR canvia cada 7 segons, el que impossibilita que es puga passar el codi a cap altra.

Descarregant una APP es generaun codi QR amb el que poder accedir a les instal·lacions sense necessitat de la presència dels operaris de recepció, el que agilitza l'entrada a hores puntes.

Aquesta setmana el Centre d’Esports Municipal Eduardo Latorre ha implementat un sistema d'identificació mitjançant la tecnologia QR per a l'accés a la instal·lació.

Es tracta d'un sistema molt senzill per a les persones abonades, el qual mitjançant l'aplicació gratuïta Smart Tag pot accedir a la instal·lació amb el seu mòbil com a targeta d'accés, prèviament havent acudit a la recepció del complex esportiu per a enllaçar l'app del seu mòbil al programa de gestió.

Aquesta operació es realitza en tan sols un minut. Primer es descarrega l'app utilitzant un codi QR imprés en el taulell del complex que et porta a App Store o a Google Play, segons el dispositiu siga iOS o Android. Seguidament s'acosta el codi QR que genera l'app a la cambra de la tauleta que hi ha disponible en recepció per a aparellar l'app que s'ha descarregat amb el seu perfil en el programa de gestió. El sistema enllaça totes dues tecnologies i des d'aqueix moment la persona abonada ja no necessita la targeta d'identificació per a accedir pel torn.

El codi QR canvia cada 7 segons, el que impossibilita que es puga passar el codi a cap altra. Com a millora del servei, s'ha aconseguit implementar també que els tiquets de compres d'entrades puntuals també disposen de codi QR, en aquest cas estàtic i d'un sol ús perquè una vegada adquirida l'entrada puntual puguen aproximar-lo al lector i els deixe accedir. D'aquesta manera s'evita que siguen els operaris de recepció els que hagen d'obrir manualment cada vegada que algú adquireix una entrada, no perquè no puguen, sinó perquè en hores puntes d'accés a la instal·lació es fa difícil controlar els accessos per estar atenent usuaris i abonats.

En el cas dels bons es dona l'opció de donar imprés un codi QR que va descomptant els accessos del bo o bé enviar per email el codi QR perquè des del dispositiu mòbil puga acostar-lo al lector i vaja descomptat els accessos del seu bo.

El nou sistema afavoreix un major control de les persones que accedeixen a la instal·lació, que economitza el servei i que possibilita una millor atenció a l'usuari o abonat que necessita dels treballadors de l'àrea de recepció.