El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Mor una dona en un incendi a Alcoi

Mor una dona en un incendi a Alcoi

Ha sigut al carrer Sant Vicent Ferrer, i els Bombers sospiten que el foc s'ha iniciat per un braser. La dona, d'avançada edat, ha mort en principi per la inhalació de fum.

Més informació

Mor una dona en un incendi a Alcoi

Un tren abandonat: noves protestes per la falta de finançament del tren Alcoi – Xàtiva

Imatge d'arxiu. Protesta de l'any 2015 a l'estació d'Alcoi

Ontinyent acollirà aquesta setmana una nova protesta per la falta de finançament al tren Alcoi – Xàtiva, organitzada des d'Esquerra Unida. També la plataforma en defensa del ferrocarril de la CGT lamenten la situació i reclamen que es prioritzen les inversions.

Esquerra Unida del País Valencià convoca un acte de protesta per l'abandonament que pateix la línia de tren Alcoi – Xàtiva, "per part del Ministeri de Foment i de la Conselleria de Transports, que han incomplit reiteradament el conveni subscrit per tots dos organismes per a la reparació i modernització d'una infraestructura tan important per a la comarca". La protesta tindrà lloc aquest dijous 15 de novembre a les 12 hores a l'estació d'Ontinyent, i anuncien que assistirà Ricardo Sixto, diputat d'EU i membre del Grup Confederal d'Unidos Podemos al congrés; acompanyat de la coordinadora general d'EUPV Rosa Garijo. Des d'Esquerra Unida fan una crida a la participació en aquesta protesta.

Per altra banda, la Plataforma en defensa del Ferrocarril de la CGT també reclama una priorització de les inversions, per recuperar una línia de rodalia a la Comunitat Valenciana que ara mateix pateix un "terrible deteriorament", amb la pèrdua de quasi 10 milions de viatgers cada any. En una carta oberta al ministre de foment i al president de la Generalitat, la plataforma lamenta que el sistema de rodalia valencià haja patit "constants supressions del servei, més de 2000 trens de rodalies en 2017 i un número molt similar per al 2018; sobretot degut a la falta de personal i planificació", però a més té un "deficient manteniment" i una "carència de material ferroviari per a cobrir els trens avariats". Tot açò, consideren, suposa "una falta de respecte cap a les persones usuàries inassumible en un servei públic modern, com el que es pretén oferir".

Des de la Plataforma no són tot crítiques sinó que asseguren que "no està tot perdut" si es prioritzen inversions "en aspectes pràctics i propers als usuaris" amb la substitució de material obsolet, rehabilitació i ampliació de certes línies. I ací fan menció concreta a la línia Alcoi – Xàtiva, juntament amb altres com la de Sagunt a Teruel, per a les quals reclamen "reestructuració del servici, horaris i freqüències, adequació dels trens per als usuaris amb mobilitat reduïda i bicicletes; i sobretot la incorporació del personal necessari per a garantir un servei públic de qualitat".