El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

El Deportivo no ha pogut amb el Castelló de Segona B. El gol de penal de Jony Ñíguez no ha sigut suficient per a emportar-se el XLI Trofeu Ciutat d'Alcoi. El resultat final ha sigut de 2-1. Abans del partit s'ha presentat l'equip amb l'absència destacada de De Lerma.

Més informació

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

Un veí de Benimarfull investigat per caça il·legal d'aus amb el mètode del parany

És un home de 61 anys, imputat per un suposat delicte contra la flora i fauna. Ha quedat en llibertat en càrrec a espera de juí.

Els agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil, juntament amb la Fiscalia Província de Medi Ambient i Urbanisme, han obert una investigació per un suposat delicte contra la flora i fauna, per la caça il·legal d'aus en Benimarfull. La investigació es va iniciar en novembre del 2018, quan detectaren un caçador, un home de 61 anys veí de Benimarfull, que utilitzava el mètode del parany per a caçar.

En aquest mètode el caçador utilitza tres túrdids, una espècie d'au molt nombrosa, com a reclam viu. I instal·la gàbies obertes a diferents punts per a capturar les aus, concretament tords. Però des de la conselleria de medi ambient es considera que aquest dispositiu de caça no es pot utilitzar per a caçar tords, perquè no és selectiu, "discrimina als animals pel seu pes i no per l'espècie, és a dir, que és susceptible de caure en ell qualsevol animal de pes igual o superior al tord". A més, tampoc s'assegura que els animals capturats isquen sense ferides, quan es tanca la porta de la gàbia.

Algunes de les gàbies. Imatge del SEPRONA

La investigació ha conclòs amb la imputació a aquest veí de Benimarfull per un suposat delicte contra la flora i fauna. L'home ha quedat en llibertat en càrrecs a l'espera de juí. El delicte al qual s'enfronta està al Codi Penal i pot suposar una pena de presó de 4 mesos a 2 anys.