El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un veí de Cocentaina pagarà una multa de 540 euros per posar un imant i anul·lar el seu comptador d'aigua

Un veí de Cocentaina, condemnat per defraudació d'aigua
La sentència ha rebutjat el recurs de l'acusat, i l'imposa la multa per un delicte lleu de defraudació d'aigua

Els inspectors detectaren un imant en el seu comptador particular, que bloquejava les agulles i deixaven de comptar. La policia el retira, però l'endemà es troben de nou l'imant en el mateix comptador. El tribunal el considera culpable d'un delicte lleu de defraudació d'aigua i l'ha condemnat a una multa de 6 euros diaris durant 3 mesos. L'acusat ha recorregut, però el tribunal ho ha rebutjat.

L'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat un veí de Cocentaina a pagar una multa de 6 euros al dia durant 3 mesos per un delicte lleu de defraudació d'aigua. També haurà de pagar les costes del procés judicial, que no s'especifiquen. I si no paga, haurà d'anar a presó, un dia per cada dos dies impagats.

Els fets es remunten a abril del 2016, quan els inspectors de la xarxa municipals d'aigua detecten un imant en un comptador particular. L'imant immobilitzava les agulles, que no comptaven l'aigua que passava a la vivenda, ubicada en el carrer Brezo de Cocentaina. Els inspectors donen avís a la policia local, que acudeix per a retirar l'imant. Però l'endemà, en una nova inspecció, es detecta que s'ha posat de nou l'imant en el comptador, bloquejant les agulles. La policia l'ha de retirar de nou.

És l'Ajuntament de Cocentaina qui ha denunciat els fets, aconseguint una sentència condemnatòria per la qual l'home ha de pagar una multa d'aproximadament 540 euros, a més de les costes del juí. L'acusat ha recorregut la sentència demanant una diferent qualificació dels fets i de la pena imposada, però el tribunal ha desestimat el recurs i ha emés resolució ferma, contra la qual ja no caben més recursos.