El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un voltor de Ruppell s'integra en la Serra de Mariola

El voltor Ruppell que ara pertany a la colònia / Ajuntament d'Alcoi
És una espècie en perill d'extinció

La colònia de voltors de la Serra de Mariola compta amb un 'intrús' des de fa dos mesos. Un exemplar de voltor de Ruppell arribà al canyet d’Alcoi en companyia d’un grup de voltors lleonats en meitat de la seua dispersió postnupcial. Aquest exemplar de Ruppell s'ha integrat amb la resta de voltors i ara s'ha portat a terme el seu anellatge. 

A més de l’anellatge també es va instal·lar al voltor de Ruppell un sistema de geolocalització GPS. L'objectiu és resoldre els dubtes que envolten aquestes estranyes incursions de voltors subsaharians en territori europeu. La informació obtinguda afavorirà la preservació d’aquesta espècie, que actualment es troba en perill crític d’extinció.

Segons Jordi Martínez, regidor de Medi Ambient "els projectes que es materialitzaran pròximament permetran al canyet d’Alcoi ser un dels capdavanters a tot el territori valencià". 

Equip científic

Alfonso Godino i Catarina Machado, ornitòlegs d'Acció pel Món Salvatge (AMMUS), Àlvar Seguí Romà, tècnic de l'empresa Màquia, entitat gestora del canyet i que aporta els seus sistemes de captura i marcatge, formen part de l'equip científic. També participa el polonés Kordian Bartosku (Aquila), així com Heith Bildstein, responsable científic del Hawk Mountain Sactuary de Pensilvania. El projecte Ruppell disposarà, d’altra banda, de l'assessorament veterinari de la Universitat de Múrcia i del Centre de Recuperació de Fauna de Santa Faz.

Escrit per Raül Pina