El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un voltor negre es deixa vore a la pedrera de Sant Cristòfol

Una de les imatges més característiques dels últims anys a Alcoi és mirar cap al Barranc del Cinc i vore un grup de voltors planejant amb les seues grans ales al voltant de la pedrera de Sant Cristòfol.

Dins del projecte Canyet s'ha anellat aquest mes un grup de voltors, i entre ells hi ha un voltor negre, "una espècie que no sol estar al nostre territori". 

Des del consistori expliquen que es tracta d'un exemplar jove d'aquesta espècie, l'Aegypius monachus, que és la més gran d'Europa. "No està present de forma sedentària a les nostres comarques, i que possiblement ha estat un exemplar en migració cap al nord d'Àfrica com també altres exemplars joves capturats de voltor comú. Hui en dia encara podem veure a aquest exemplar en la zona de les Pedreres".

L'anellament s'emmarca dins del projecte Canyet, organitzat per l'Ajuntament d'Alcoi i els Parcs Naturals de Mariola i Font Roja. Servirà per a fer un seguiment de les aus, així com de les poblacions que hi ha establertes a la zona. "Tanmateix s'hi ha obtingut una mostra de sang que permetrà sexar els exemplars a través de proves d'ADN, ja que no presenten dimorfisme sexual. És a dir, només es pot saber el seu gènere a través d'aquesta anàlisi".

L'anellament i marcatge s'ha dit a terme pels alumnes del taller d'ocupació municipal sobre contemplació d'aus i itineraris interpretatius a Alcoi, així com pels voluntaris del projecte de reintroducció del xoriguer al terme municipal.