El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una artista a la universitat Sènior d’Alcoi

Hortensia Julia Molines Vos amb el seu dibuix / Campus d'Alcoi de la UPV

Han participat artistes sèniors de la Xina, Líban, Bolívia, Japó, Mèxic, Índia, Brasil, Austràlia, Islàndia o Mongòlia, entre altres països.

Hortensia Julia Molines Vos ha guanyat el premi de Plata al Concurs Internacional d’Art Sènior. Una iniciativa de l’Associació d’Universitats de la Tercera Edat de la qual la Universitat Politècnica de València forma part.

Al Concurs Internacional d’Art de les Universitats Sèniors han participat més de 15 països diferents, les categories han sigut molt diverses, art plàstic, literatura, poesia, cant i esports entre altres. Hortensia Julia Molines Vos, alumna de la Universitat Sènior del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València va participar a la categoria de dibuix on ha aconseguit el Premi de Plata 'Best Sketch Awards'

La seua obra feta amb una tècnica seca, utilitzant només llapis i paper il·lustra a un xiquet i un home major assentats a un banc. Amb aquesta imatge Molines ha volgut rendir homenatge al iaio dels seus fills, recordant “quan els acompanyava al parc, a fi que tinguérem més temps per a nosaltres, quan érem joves”

Aquest tipus de competicions, igual que la Universitat Sènior, dona una nova oportunitat d’aprendre i de llançar-se a noves aventures a persones que de joves no van tindre les ocasions que té la gent jove de hui en dia. Com reflexiona la mateixa Molines no li donem la importància que mereixen als nostres majors, que han tingut una vida molt dura, i quan poden viure-la amb plenitud, arriba la vellesa o al final sense poder aprofitar-la”.