El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Els bombers treballen en la vesprada d'este dissabte per sufocar un incendi forestal declarat en la zona de l'Orxa, entre El Comtat i la Vall d'Albaida, i en el qual treballen 10 mitjans aèris. Han fixat el foc concretament en terme de la Vall de Gallinera. A les 21:00 continua actiu.

Més informació

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Una còpia del 'Llibre dels Fets' protagonitza l'exposició sobre literatura medieval al MAF d'Alcoi

Exposició al MAF / R. Lledó
El president de l'ASJ, Juan José Olcina, deixa clar que "l'exposició és un punt de partida per aconseguir fer un centre d'estudis dels Moros i Cristians"

Cavallers, ficció literària, poetes o espiritualitat són eixos fonamentals d'aquesta mostra diferent al que s'ha vist en el MAF anteriorment. La temàtica de les exposicions seguirà en 2018 amb un homenatge a la Nova en el seu 175 aniversari, un record al mestre Paco Barrachina, una exposició de trabucs, una selecció d'obres de Mataix Monllor i una mostra procedent del Museu Faller de València

La Sala Fernando Cabrera del Museu Alcoià de la Festa (MAF) ha acollit la presentació de l'exposició 'Reis, Poetes i Cavallers. Història i literatura des de la fundació del Regne de València al segle XVI'. La 'joia' de la mostra, com l'ha definit Llúcia Marín, professora de filologia catalana de la UA, és una còpia del 'Llibre dels Fets' copiada per ordre de Pere El Cerimoniós. A banda de Marín, Fernando Moncho, historiador i gestor cultural, s'ha encarregat de la part tècnica de l'exposició. Durant la presentació de la mostra, Juan José Olcina, president de l'ASJ, ha dit que "l'exposició és un punt de partida per aconseguir fer un centre d'estudis dels Moros i Cristians".

Amants de la Festa i de la literatura medieval han acudit a la presentació d'aquesta variada exposició. Cavallers, ficció literària, poetes o espiritualitat són eixos fonamentals d'aquesta mostra diferent del que s'ha vist en el MAF fins ara.

La temàtica de les exposicions seguirà en 2018 amb un homenatge a la Societat Musical Nova en el seu 175 aniversari, un record al mestre Paco Barrachina, una exposició de trabucs, una selecció d'obres de Mataix Monllor i una mostra procedent del Museu Faller de València.