El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una de freda i una de calenta a Serelles

Part de la urbanització per acabar de Serelles/AM
El Suprem ratifica els danys mediambientals a Serelles, mentre que un jutjat d'Alacant desestima la demanda d'indemnització d'una de les empreses constructores

La calenta: l'Ajuntament no haurà de pagar els 15,6 milions que li reclamava una empresa de la promotora Luxender per indemnització, i a més, cobrarà 120.000 euros de les costes judicials. La freda: el Tribunal Suprem ha ratificat la sanció per danys mediambientals a Serelles, que suposarà una multa de més d'un milió d'euros, que pràcticament assumirà l'Ajuntament davant la insolvència de Luxender. L'Alcalde Toni Francés anuncia que recorreran aquesta decisió, però assegura que les desfetes del PP han costat ja 8 milions d'euros als alcoians.  

El jutjat contenciós administratiu 1 d'Alacant ha desestimat la demanda d'Artemisa Tensis SL, empresa de la promotora Luxender, que demanava una indemnització de 15,6 milions d'euros. Segons han explicat des del consistori, Artemisa Tensis argumentava que amb les limitacions que el TSJ havia posat al projecte no podien aprofitar totes les parcel·les i es quedaven sense accessos. Però el jutge considera que amb determinades intervencions menors es podria mantindre la viabilitat del sector. És per això que desestima de manera íntegra la demanda, tot i que cap recurs al Tribunal Superior de Justícia, així que ara caldrà vore si l'empresa recorre aquesta sentència.

L'alcalde Toni Francés s'ha mostrat molt satisfet i en un comunicat assegura que "una vegada més els tribunals ens han donat la raó, estem contents, tot i que lamentem que per la irresponsabilitat de Sedano i el PP durant la seua etapa al govern municipal ara els alcoians hagen de pagar les seues imprudències, en casos com La Rosaleda o en el propi de Serelles".

L'alegria no ha durat massa. Poques hores després es coneixia, segons ha informat Radio Alcoy, una nova sentència que ratifica la sanció per danys mediambientals a Serelles. El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de l'Ajuntament contra una resolució del Consell de Ministres de l'any 2012, que imposava una sanció de més de 601.000 euros per ocupar algunes zones del barranc de Cinc sense autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. A més, obliga a reposar els terrenys al seu estat primitiu, una obra valorada en vora 670.000 euros.

Així les coses, aquesta nova sentència suposaria una despesa d'1,2 milions d'euros que han d'afrontar l'Ajuntament i l'empresa Luxender, que ara mateix es troba en procés de liquidació. És per això que l'Ajuntament ha anunciat que assumirà íntegrament la part de sanció, els 601.000 euros, mentre que els altres 670.000 euros que suposarà reposar els danys a la zona "està previst que es pague a càrrec dels avals que es van confiscar a Luxender per poder finalitzar la urbanització".

Toni Francés assegura que ja són 8 milions d'euros els que porta gastat l'Ajuntament per la política urbanística de l'anterior govern: "des del Govern ens preguntem quan deixarem de pagar els alcoians i alcoianes per les polítiques del PP durant els 11 anys que van Governar a Alcoi: Teatre Calderón (1,2 M), Bulevard (4,3 M), Serelles (1,2M), Rosaleda (al voltant 1,3 M) i un llarg etc. que ha generat un gran perjudici a tota la ciutat. 8 milions d'euros és la barbaritat que pagarem, de moment, els alcoians per la nefasta política urbanística del Govern del Partit Popular durant 11 anys. 8 milions d'euros que podrien haver-se invertit en projectes per a aquesta ciutat"