El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una denúncia des de Tibi permet detindre a un 'xaman' que drogava i abusava de dones per tota Espanya

Hi ha almenys 7 víctimes d'aquest 'xaman', que celebrava rituals on drogava a les assistents per abusar després d'elles

També a Tibi hi ha una de les cases rurals que el 'Xaman' utilitzava per als seus 'rituals litúrgics de l'Aigua de l'Amor'. Posava derivats d'amfetamina en l'aigua per a desinhibir les víctimes i després abusar d'elles.

La Policia Nacional ha detingut un home que s'autodenomina 'xaman', i a dos dels seus còmplices, per drogar i abusar de dones després d'enganyar-les per participar en suposades cerimònies litúrgiques. El xaman i un dels seus còmplices han sigut detinguts a Mallorca, i l'altre còmplice a Santander. Però la investigació va iniciar-se per la denúncia d'una xica des de Tibi, a la comarca de l'Alcoià, i on també hi ha una casa rural on se celebraven algunes d'aquestes cerimònies.

Segons expliquen des de la Policia Nacional, els tres detinguts oferien cursos relacionats amb la meditació i l'espiritualitat. Seduïen dones d'un perfil determinat, al voltant dels 45 anys i "amb ànim d'iniciar-se en els rituals a l'estil d'ayahuascas". Així celebraven cerimònies sota el nom de 'litúrgies d'Aigua d'Amor', i es preparaven els llocs amb ritus de meditació, i música relaxant o de tambors. S'han fet rituals d'aquest tipus a diferents províncies espanyoles, entre ells a Tibi. "Durant les celebracions, el 'xaman' feia ingerir a les seues víctimes aigua, fent-les creure que el seu consum 'alliberaria l'amor', si bé, la seua vertadera intenció era perpetrar delictes contra la llibertat sexual". Tot indica que la substància que s'alliberava a l'aigua és un derivat de l'amfetamina, que provocava efectes al·lucinògens i desinhibia a les persones participants en les cerimònies.

Però allò que va començar com a 'celebracions litúrgiques' acaben sent 'festivals' on, tant el líder de l'organització com els seus còmplices distribuïen diferents drogues com "Marihuana, DMT, San Pedro, i fongs al·lucinògens (psilocibina)". De fet, es cobra als assistents entre 100 i 175 euros per assistir a aquestes festes. "De vegades, alguns dels assistents eren drogats en contra de la seua voluntat, donat que desconeixien que l'aigua estava intoxicada amb amfetamines". Una situació dolenta, ja que "el xaman posava en perill la vida de les seues víctimes" i s'ha comprovat que algunes d'elles "han patit problemes psicològics, brots esquizofrènics o dependència emocional amb posterioritat de les celebracions. Fins i tot arribaren a patir durant els rituals insuficiència respiratòria i fortes taquicàrdies". Però l'organització criminal no sols posava en perill "la salut psíquica i física" de les víctimes, sinó que també "abusava sexualment d'elles aprofitant que minvava les seues capacitats intel·lectuals mitjançant les drogues". Hi ha almenys 7 víctimes d'aquesta organització.

Així, gràcies a la primera denúncia interposada des de Tibi, la Policia Nacional ha localitzat i detingut el 'xaman', un home de 52 anys, aquest dilluns 9 de juliol a Mallorca; juntament amb una de les seues col·laboradores, una dona de 43 anys. L'altre còmplice ha sigut detingut a Santander. En l'operació han col·laborat les brigades de la Policia Judicial d'Alacant i la de les Illes Balears. El suposat 'xaman' ja ha declarat davant el jutge, qui ha decretat el seu ingrés en presó.