El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una empresa de recuperació de vehicles clàssics guanya la VIII Edició del programa Activa Àgora

En aquesta nova edició han participat projectes i empreses de recent creació d'Alcoi, l’interès de la qual radica a ser iniciatives que ajuden a diversificar l'economia

Gentlecar s'ha endut el Premi a Millor Projecte. També s'han presentat altres set projectes de sectors molt diversos que van des de la psicologia, passant per la comunicació, a ila industria del videojoc o desenvolupament de continguts web o fabricació de mobiliari.

Gentlecar és el nom de l’empresa que ha rebut el premi al Millor Projecte de la VIII Edició del programa Activa Àgora, dels emprenedors Cristian Muñoz y Álex Giménez. Es tracte d’una empresa acabada de crear, especialitzada en la recuperació de vehicles clàssics. Actuen en la tapisseria, pintura, xapa i motor per oferir personalització i millorar el vehicle segons el gust del client.

El programa ha finalitzat recentment amb la presentació de sis dels set projectes empresarials participants en aquesta huitena edició. Per a això es va constituir una comissió formada per Natxo Gómez (FEDAC) i Javier Expósito (JOVEMPA) i la participació d'Alberto Belda (Ajuntament d'Alcoi), assistits per l'equip del CEEI.

Els projectes participants s'han emmarcat en sectors com la psicologia i ‘coach’ familiar, la comunicació integral de projectes i marques, la reparació, personalització i recuperació de vehicles clàssics, la producció audiovisual, la formació en la indústria del videojoc, el desenvolupament de continguts web i la fabricació de mobiliari.

En aquesta nova edició han participat projectes i empreses de recent creació d'Alcoi, l’interès de la qual radica a ser iniciatives que ajuden a diversificar l'economia i puguen ser reactivadores de l'economia local. El programa ha inclòs sessions de formació, tutories individuals, reunions de treball grupals i de ‘networking’ que han tingut format presencial entre novembre i desembre.

Alberto Belda, regidor d'Empresa, Formació i Innovació, destaca que “l'Ajuntament d'Alcoi està bolcat en iniciatives com aquesta, que fan costat als emprenedors i impulsen la recuperació econòmica de la ciutat, especialment en aquest moment clau per a superar la crisi provocada per la pandèmia però també en clau de futur, ja que es tracta de projectes contemplats en el Pla d'Impuls Industrial (Impulsalcoi) amb el qual volem reforçar i ampliar els fonaments de la nostra xarxa empresarial”.

Per a Natxo Gómez, president de FEDAC, “iniciatives com aquesta, implementades en col·laboració entre diferents agents com CEEI i JOVEMPA, permeten generar sinergies, posar en valor l'activitat emprenedora i fer costat a les persones emprenedores en la posada en marxa de noves empreses amb productes diferenciadors”. I ha afegit: “les entitats desenvolupem i prestem serveis de suport a emprenedors i empreses i Activa Àgora és un programa clau per a impulsar la diversificació econòmica mitjançant el suport a la posada en marxa de noves empreses en el municipi d'Alcoi”.