El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una estudiant del Campus d’Alcoi de la UPV crea un projecte que millora la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda

Al premi CAVIDA i la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat ha participat Teresa Perales, nadadora paralímpica i esportista

La motivació d'Inés Mira va ser ajudar al seu germà a ser més autònom. Mira ha aconseguit crear obertures i tancaments tradicionals per tancaments magnètics en productes de vestir i adaptar també roba de casa. El projecte, que és el seu Treball Fi de Grau li ha servit per a guanyar el premi CAVIDA.

Inés Mira, estudiant del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha millorat la vida del seu germà gràcies als seus coneixements en disseny tèxtil. La motivació principal d'aquesta estudiant va ser ajudar el seu germà a poder ser més autònom en el seu dia a dia. Amb el seu TFG “Disseny de solucions en peces tèxtils per a aconseguir autonomia en el vestir persones amb mobilitat reduïda” pretén de manera senzilla i econòmica, modificant obertures o substituint tancaments tradicionals per tancaments magnètics, crear 10 productes de vestir i roba de casa adaptada.

A més el TFG li ha servit per a guanyar el Premi CAVIDA, un guardó que pretén millorar la qualitat de vida de les persones. El premi CAVIDA està impulsat per la Fundació CV Juan Arizo Serrulla, juntament amb la càtedra d'empresa amb el nom de qui fora enginyer de Camins, Canals i Ports per la UPV i professor d'aquesta universitat. El premi està dotat amb 2.000 euros.

L'enginyera, natural de Mutxamel, està “molt orgullosa pel premi”, que considera un reconeixement a la qualitat del treball i una contribució cap a la millora de la vida de les persones amb discapacitat.

En el marc del lliurament del premi CAVIDA i la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat ha participat Teresa Perales, nadadora paralímpica i esportista amb el millor currículum d'Espanya, qui ha impartit una conferència en la UPV. Perales ha aconseguit 27 medalles paralímpiques en el seu haver i ha rebut el Premi Princesa d'Astúries dels Esports 2021.