El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una experiència per a no oblidar. Homenatge als 22 alcoians deportats pel nazisme

L'homenatge ha tingut lloc en el pont de Paco Aura, al costat del monòlit erigit en memòria del mateix Aura i dels altres 21 alcoians deportats.

22 foren els republicans alcoians deportats als camps de concentració nazi. Amb ocasió de la 'I Setmana de l’Holocaust i la Deportació', l'IES Andreu Sempere ha protagonitzat aquest dimarts un sentit acte d'homenatge per a mantenir viu el record d'aquests alcoians.

L'homenatge ha tingut lloc en el pont de Paco Aura, al costat del monòlit erigit en memòria del mateix Aura i dels altres 21 alcoians deportats. Alumnes d'ESO de l'institut s'han encarregat d'enumerar un per un els noms dels alcoians que van haver de patir la barbàrie nazi. També han llegit un manifest, finalitzat amb el següent missatge: "Visca la solidaritat internacional. Visca la llibertat".

A l'acte ha assistit la consellera de Participació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez, així com la Coordinadora estatal de les Escoles Associades UNESCO, Luisa Márquez. Aquesta última ha demanat "justícia i reparació per a totes les víctimes represaliades", sol·licitant a les institucions "que es comprometen amb la memòria històrica". La Consellera per la seua banda ha volgut recordar que "els drets no són inamovible", i que per tant "s'han de defensar per a no tornar-los a perdre". Abans de la celebració d'aquest homenatge, a les instal·lacions del centre s'havia descobert una placa commemorativa per la incorporació de l'institut a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme 'Mai Més'.

Actes per a la resta de la setmana

El dimecres 29 es projectarà al centre la pel·lícula La Llum d'Elna, sobre la història d'Elisabeth Eidenbernz i la maternitat d'Elna, de la que vindrà a parlar-nos divendres l'historiador, Luis Manuel Expósito. El mateix divendres 31 de gener, alumnat de 2n de Batxillerat interpretarà 'Ode an die Fraude' (Oda a l'Alegria) de Beethoven al Mercat de Sant Roc a les 11 del matí.