El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una heràldica Trinitària per a la capitania de les Tomasines 2019

Consta d'una creu patada amb els colors invertits. També compta amb una altra creu amb els colors de les Tomasines, blaves verticals i roig horitzontals, i apareixen els característics dracs amb cua de peix.

Juan Enrique Miralles, Capità de la Filà Tomasines per a la Trilogia Festera de 2019, ja ha presentat la seua heràldica. Ha estat un multitudinari acte on hi han assistit, festers i festeres, autoritats, dissenyadors i alguns càrrecs.

Pel que fa a l'heràldica està inspirada en l'ordre Trinitària. El seu lema és "Gloria Tibi Trinitas et captivis libertas". El disseny consta d'una creu patada amb els colors invertits. A més compta amb una altra creu amb els colors de les Tomasines, blaves verticals i roig horitzontals. També apareixen els característics dracs amb cua de peix. El fons de l'heràldica és un blanc molt elegant.


El Capità i tota la seua família és de llarga tradició Tomasina, ja que fa 28 anys, el pare de Juan Enrique Miralles, fou també capità d'aquesta emblemàtica i curiosa filà. Com ha reconegut Miralles, "en les festes d'Alcoi està quasi tot contat i cal calfar-se el cap". I perquè tot quede en família, la neboda del Capità, Daniela, ha estat la dissenyadora de l'heràldica.

També hi ha hagut agraïments per a la capitania mora de la Magenta de 2019. Juan Enrique Miralles ha destacat sobre Jorge Candela (capità del bàndol moro) la "seua disposició incondicional per afrontar el repte de la capitania, malgrat els imprevistos que hi han hagut en la seua filà". El màxim representant de l'ASJ, Juan José Olcina, també ha estat a l'acte.