El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una jornada trenca els estereotips parlant de que les professions no tenen gènere

Per a finalitzar la trobada els alumnes han exposat els aspectes que més els han cridat l'atenció i què destacarien de la trobada amb els diferents professionals.

Els participants han parlat de les seues professions estereotipades i han explicat les experiències i el treball que realitzen.

L’ Acord Territorial per l'ocupació d'Alcoi-Ibi-Ontinyent (ACTAIO) va organitzar aquest dimarts a l’Àgora una Jornada sobre els estereotips de gènere existents en diferents professions i sectors. A aquest esdeveniment han participat alumnat de la ESO del IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria i el Col·legi Sant Vicent Ferrer-Salesians.

La iniciativa ha reunit diferents professionals que destaquen pel seu gènere en professions estereotipades, amb la finalitat d'explicar a l'alumnat allí present les seues experiències i el seu treball.

Han participat a l’acte Rut Sanz, de fusteria metàl·lica i PVC; Juanma LLORCA, de laboratori clínic; Carla García, del sector de la informàtica; Marcos Bernabé, d'estilisme d'indumentària i maquillatge; Beatriz Muñoz, representant al sector de la fusta; Ester Castelló i Raquel Pascual per a parlar del sector de l'electricitat; José Francisco Pérez, sobre educació infantil; i Olga Linares, de mecanitzat. La xarrada de Mari Santonja, del sector de l'automoció, ha sigut tot un èxit, degut a l'atractiu del cotxe de carreres que ha portat a la Jornada. Saúl Julià, també ha sigut dels més destacat per la seua experiència en auxiliar d'infermeria i per últim, Olga Linares, de mecanitzat.

Per a finalitzar la trobada els alumnes han exposat els aspectes que més els han cridat l'atenció i què destacarien de la trobada amb els diferents professionals. El Projecte Experimental VII està subvencionat per Labora Servei Valencià d'Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, formant part del programa AVALEM TERRITORI.