El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una manifestació per les '8 hores' i un CD amb cançons populars. Més detalls de la Setmana Modernista 2018 d'Alcoi

Lorena Zamorano, Ana Cristina Domínguez, Rafa Sempere, Pep Jordà i Neus úbeda en la presentació del CD / AM

El CD amb 14 cançons es pot aconseguir a les llibreries Llorens, Detroit Libres i Natura

La manifestació se celebrarà el dissabte 22 de setembre i estaran involucrades les associacions veïnals. Durant els pròxims mesos es donaran més detalls de l'activitat, però la idea és que la gent vestida d'època isca de cada barri per trobar-se en el Pont de Sant Jordi. Ací s'escenificarà la manifestació 'per les 8 hores' acompanyada d'algunes cançons del CD que s'ha presentat. Algunes d'elles es cantaran i ballaran

Alcoi comença a donar forma a la seua Setmana Modernista de 2018, que se celebrarà del 17 al 23 de setembre. Una de les novetats és la presentació del CD 'Alcoi Modernista. Cançons Populars'. Es tracta d'un recull de 14 cançons 'de tota la vida' i de tradició oral, que ara quedaran registrades com a patrimoni immaterial del poble d'Alcoi. El CD es pot comprar per 6 euros a les llibreries Llorens, Detroit Llibres i Natura.

El fet d'editar aquest recull té molt a veure en un acte concret de la Setmana Modernista. Si a 2017 la manifestació que es va escenificar fou la sufragista, en 2018 es demanaran les '8 hores laborals', com va ocórrer als carrers d'Alcoi a principis de segle.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha explicat l'activitat: aquesta se celebrarà el dissabte 22 de setembre i estaran involucrades les associacions veïnals. Durant els pròxims mesos es donaran més detalls de l'activitat, però la idea és que la gent vestida d'època isca de cada barri per trobar-se en el Pont de Sant Jordi. Ací s'escenificarà la manifestació 'per les 8 hores' acompanyada d'algunes cançons del CD que s'ha presentat. Algunes d'elles es cantaran i ballaran. Ana Cristina Domínguez, presidenta de la Coral Polifònica Alcoiana, ha destacat que "moltes d'aquestes cançons estaven en la memòria oral i s'han fet les partitures escoltant a aquestes persones segons la seua entonació".

A banda de la regidora de Turisme i la presidenta de la Coral Polifònica Alcoiana, també han presentat el CD, Rafa Sempere, del Grup de Danses Carrascal; Pep Jordà, de Fundació Mutua Levante; i Neus Úbeda de Cope Alcoi.