El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una Marxa Cívica commemora la desfeta que va patir Alcoi al 1708

Alcoi fou atacada durant 8 dies, resistint amb poc menys de 200 homes, finalment amb la mort de molts dels defensors es va acabar rendint per por a provocar una matança general de tot el seu veïnat.

Aquest dissabte 28 de gener a les 19:30h una marxa arrancarà des del Portal de Riquer fins la Plaça de Ramóni Cajal. L'objectiu és commemorar la desfeta que va patir la vil·la d'Alcoi el 9 de gener de 1708 i els fets ocorreguts durant la Guerra de Sucessió.

Aquest dissabte 28 de gener una Marxa Cívica recorrerà alguns carrers d’Alcoi per commemorar la desfeta que va patir la vil·la d'Alcoi el 9 de gener de 1708, i els fatídics fets que estan emmarcats durant la guerra de Successió 1701-1714.

Alcoi fou atacada durant 8 dies, resistint amb poc menys de 200 homes, finalment amb la mort de molts dels defensors es va acabar rendint per por a provocar una matança general de tot el seu veïnat. Fou ocupada, i saquejada profundament, sent ajusticiat el seu defensor i cap de la milícia de voluntaris, Francesc Perera.

L’acte està organitza pel Centre Cultural Ovidi Montllor i ACPV l'Alcoià-Comtat i col·labora l’Ajuntament d’Alcoi i els Miquelets del Regne de València. El recorregut arranca a les 19:30h i ix des del Portal de Riquer, Carrer Ambaixador Irles, Carrer Mossén Torregrossa, Carrer Sant Francesc, Placeta Creu Roja fins a arribar a la Plaça Ramon i Cajal.

Una vegada a la Plaça, es procedirà a realitzar amb l’ofrena en corones en la plaça que ret homenatge a tots aquells que van defensar enfront de les tropes borbòniques la vil·la d'Alcoi.