El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una nova pèrdua amb coronavirus i increment lleuger de casos

Segons les xifres oficials actualitzades aquest 16 d'octubre per la conselleria de Sanitat, el departament de salut d'Alcoi compta amb 972 casos des de l'inici de la pandèmia, 112 detectats en l'última quinzena. Incrementem la xifra de morts en un, i ja hem perdut 122 persones.
 

Les nostres comarques sumen 41 nous casos detectats per PCR, una xifra lleugerament superior a la de les últimes actualitzacions i que correspon sobretot a Beniarrés, amb 5 nous positius. També a l'Hospital tenim més ingressos, però encara es manté una ocupació baixa. Malauradament, lamentem una nova mort, la quarta d'octubre, i que pertany a Muro. 

El nostre departament està a punt de superar el miler de casos de coronavirus. Segons l'última actualització, feta aquest 16 d'octubre, ja tenim acumulats des de l'inici de la pandèmia un total de 972 casos positius. Tot i això, són dels departaments amb menys casos acumulats, amb tan sols Requena i Vinaròs per sota.

I on s'ha de tindre la vista posada és en l'Hospital comarcal, tot i que sanitat no ofereix dades concretes al respecte. Segons fonts pròpies, sabem que l'ocupació de llits a l'Hospital Verge dels Lliris continua sent baixa, tot i que ha incrementat lleugerament en l'última setmana. A data d'aquest 16 d'octubre hi ha huit persones ingressades en planta, i altres dos en estat greu en l'UCI.

I tornem a les xifres, ara sí, oficials. Des de l'última actualització hem sumat 41 nous casos detectats per PCR. És una xifra lleugerament superior a la de les anteriors actualitzacions, i que correspon sobretot als nous casos detectats a Beniarrés, 5 en total en els últims dies. Alcoi és el municipi que més suma, amb 15 nous casos, i la resta de pobles sumen entre un i sis positius, sense increments substancials respecte a setmanes anteriors. 

No tots els nous casos es corresponen a brots, sinó que la gran majoria es queden com a casos aïllats. Des d'aquest dimarts 13 d'octubre Sanitat ha confirmat quatre brots a les nostres comarques, dos a Alcoi i els altres dos a Cocentaina, i que en total sumen 19 positius. El brot més gran s'ha patit a Alcoi, ha sigut d'origen laboral i ha registrat 7 casos. El segon, a Cocentaina, d'origen social i amb 5 casos. No s'ha referit, de moment, cap brot relacionat amb els cinc nous casos de Beniarrés. 

Els brots continuen sent a les nostres comarques de pocs casos, normalment 3 o 4 persones, i el màxim de 7 registrat a Alcoi. Açò confirma que s'està alerta per reaccionar i evitar l'expansió del virus. 

Però no cal abaixar la guàrdia perquè continuem patint casos, i el més dolent de tot, noves morts. Les nostres comarques sumen una nova pèrdua amb coronavirus, corresponent al municipi de Muro. Hem perdut en total 122 persones, quatre en aquest mes d'octubre.