El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una nova plataforma a la Plaça d'Espanya permetrà col·locar 250 cadires més per veure les Entrades dels Moros i Cristians d'Alcoi

Col.locar només cadires no permet bona visibilitat i s'ha optat per una plataforma / AM

Vora 22.000 seients per presenciar les Entrades i la processó del dia Sant Jordi

La disposició de les cadires i tribunes de les Entrades de Moros i Cristians variaran mínimament respecte a altres anys. El canvi més significatiu serà la substitució de l'antiga plataforma de la vorera del Teatre Calderón. Ara, l'aforament s'ampliarà en unes 250 cadires més, segons ha indicat el ponent de cadires de l'Associació Sant Jordi (ASJ), Raul Ponsoda, a ARAMULTIMÈDIA. Pel que fa a la resta del recorregut, tot es manté igual, a excepció de la Tribuna d'autoritats, que també s'amplia.

L'ASJ serà l'entitat que adquirisca la nova plataforma creada per una empresa externa i que substituirà la que s'instal.lava històricament davant el Teatre Calderón. Es situarà al mateix lloc i serà molt similar. També es col·locaran cadires, amb la diferència que tindrà dos files més. Aquesta ampliació fa que hi haja vora 250 cadires més, segons l'estament fester. L'antiga plataforma era cedida per l'Ajuntament. Ara el consistori només cedirà l'espai públic, segons Ponsoda.


Cal recordar que l'ASJ va fer alguna prova col·locant cadires a aquesta zona però les últimes files perdien visibilitat, com es pot veure al vídeo.
 

Tribuna d'autoritats

 

Pel que fa a la Tribuna d'autoritats, que es col·loca davant la façana de l'Ajuntament, també sofrirà modificacions. Bàsicament, quasi triplica la seua capacitat, passa dels 150 seients als poc més de 400.

En aquesta estaran la corporació i els convidats per part de l'Ajuntament i l'ASJ. La nova tribuna arribarà a rabassar el passatge Sant Agustí, però es podrà circular amb normalitat per aquest, ja que hi haurà un pas elevat a uns 3 metres d'altura.


Amb totes les modificacions i l'ampliació de seients, 20.500 espectadors podran presenciar les Entrades i entre 1.600 i 1.800, la processó del Dia Sant Jordi. Pel que fa als abonats, poden recollir les seues cadires fins al 20 de març per veure les Entrades del 25 d'abril o la processó del 26 d'abril.

 

Es venen més cadires de les que 'toquen'? La resposta és NO. El ponent de cadires, Raul Ponsoda, ho ha explicat de forma molt clara. Durant la Trilogia de 2019, a les xarxes socials es van publicar algunes fotografies on pareixia que havien venut més localitats de les que existeixen realment a la tribuna de la Plaça Ramón i Cajal.


Ponsoda assegura que el nombre de seients per fila que cabien a la Tribuna no corresponien amb el nombre de cadires venudes, ja que les branques de l'arbre de la plaça havien crescut des del moment de fer el mesurament per part de l'empresa encarregada de la gestió de les tribunes.


Des de l'ASJ asseguren que "cap persona va haver de baixar de la tribuna, sinó que es van reubicar". L'empresa "ja té en compte aquestes coses" i mai venen la totalitat de l'aforament. Ponsoda conclou dient que "són condicions alienes totalment a l'empresa, l'ajuntament i l'ASJ".