El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una película sobre el restaurant l'Escaleta es projectarà a la Berlinale

Fotograma de la cinta

La història de 'Y en cada lenteja un dios’, es narra des de la mirada de Luis Moya Redrado, germà de Kiko, qui torna a Cocentaina per a ajudar els seus familiars a escriure un llibre sobre la cuina que s'elabora en L’Escaleta

La pel·lícula 'Y en cada lenteja un dios’, protagonitzada per Luis Moya, Kiko Moya i Alberto Redrado, i que pren com a protagonista al restaurant contestà L’Escaleta, es presentarà al públic el dia 12 de febrer durant el Culinary Zinema, la secció gastronòmica del festival berlinés.

La història de 'Y en cada lenteja un dios’, es narra des de la mirada de Luis Moya Redrado, germà de Kiko, guionista de professió i productor de la cinta, qui torna a Cocentaina per a ajudar els seus familiars a escriure un llibre sobre la cuina que s'elabora en L’Escaleta. El desenvolupament de la història es teixeix entre la passió per la gastronomia i la identitat familiar, amb el record de Luis i les seues arrels com a teló de fons. El seu director Miguel Ángel Jiménez busca així “comptar una volta a l'origen, a casa. Fer un retrat sobre una gran família vertebrat sobre el profund amor pel menjar i la terra”.

Un viatge gastronòmic i emocional que porta al teleespectador fins a l'origen de les coses, dels productes i les idees que han possibilitat crear un món culinari com és el de L’Escaleta, instaurat en l'ADN de totes dues famílies durant 38 anys. Al llarg dels 95 minuts que dura la cinta, es va desgranant la història d'aquest restaurant i els seus protagonistes.

A la projecció de la cinta li seguirà un sopar retrospectiu que servirà per a fer un recorregut per l'evolució que ha experimentat la cuina de L’Escaleta durant aquests 38 anys de vida. Un menú dissenyat per Kiko Moya i el seu equip que podran gaudir 200 comensals. Altres destacats xefs com Hi hagi Molcho, Angela Hartnett, The Duc Ngo i Sebastian Frank faran el mateix després de l'estrena dels seus llargmetratges.