El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una persona investigada i altres set denunciades en una operació contra la caça il·legal en Banyeres i Castalla

Ocells fringíl·lids (espècie protegida) atrapades en gàbies.

S'han trobat dos cadàvers d'animals domèstics amb símptomes d'haver ingerit verí.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació contra un veí de Banyeres com a presumpte autor de la mort d'animals amb la utilització d'esquers (cebos) enverinats. En aquesta mateixa operació hi ha altres set persones denunciades -veïns de Castalla, Banyeres i Agost- per la tinença d'utensilis de caça no selectiva, tinença irregular d'armes, així com tinença i comerç de productes plaguicides.

En el transcurs de les inspeccions realitzades es van trobar dos cadàvers d'animals domèstics amb símptomes d'haver ingerit verí, en una finca de Banyeres. Els informes del laboratori van confirmar que la substància ingerida va ser aldicarb, un pesticida no autoritzat i altament letal. El mateix pesticida va ser trobat més tard, dins d'un envàs, amagat en una caseta annexa a l'habitatge de la mateixa finca.

Els agents també van descobrir que el propietari tenia en el seu poder espècies vives d'ocells, la captura i la tinença dels quals està prohibida, a més de posseir arts prohibits, massius i no selectius per a la caça d'ocells. Aquest veí de Banyeres està sent investigat com a presumpte autor de diversos delictes relatius a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics.

En el marc d'aquesta operació, anomenada 'Antitox', també s'han intervingut 76 estris i/o mitjans massius i no selectius per a la caça com: gàbies parany, ceps, llaços, costelles, xarxes per a captura de conills i d'ocells silvestres i 2 armes d'aire comprimit; 18 espècies de fauna silvestre o animals domèstics: ocells fringíl·lids protegides, fures, cadàvers de diferents animals (una rabosa, gossos i gats); i 62 quilos/litres de plaguicides, alguns prohibits i medicaments no autoritzats o caducats i comercialitzats en establiment no autoritzat.

Aquests 7 veïns de Banyeres, Castalla i Agost estan denunciats per infraccions administratives en relació a la tinença d'arts de caça no selectius, tinença irregular d'armes i tinença i comerç de productes plaguicides.