El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una trentena de perruqueres es concentren per demanar la rebaixa de l'IVA

La protesta s'ha repetit en 77 ciutats del territori nacional. És la primera gran mobilització d'aquest sector.
 

Les perruqueries són un dels serveis considerats essencials i que es manté obert en pandèmia, però paguen l'IVA màxim, el 21 per cent, com si fóra un servei de luxe. Els professionals de perruqueria i estètica demanen que l'IVA siga del 10 per cent.

El sector de la perruqueria i l'estètica d'Alcoi s'ha sumat a les protestes a tot el territori nacional per la situació de les perruqueries en aquesta pandèmia. Han volgut fer una concentració d'acord amb les circumstàncies de la pandèmia i per això no han convocat una gran mobilització, sinó que una trentena de professionals s'han concentrat a la plaça d'Espanya, complint amb les distàncies i les mesures actuals.

Des de l'inici d'aquesta crisi han estat considerades servei essencial i no han tancat les portes. Però des de les perruqueries critiquen que tot i ser considerats essencials, l'IVA que han de pagar és el de productes de luxe, el màxim, un 21 per cent. Amb la crisi econòmica derivada de la pandèmia asseguren que no es pot compaginar la baixada d'ingressos que han tingut amb un IVA tan elevat, i per això reclamen una baixada fins al 10 per cent.

La protesta del sector de les perruqueries i estètica s'ha repetit en 77 ciutats espanyoles.