El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una variada oferta conformarà la programació cultural de la Universitat d'Alacant en Alcoi

Imatge de la roda de premsa, a les instal·lacions de la UA en la Cámara de Comercio / AM

La programació arrenca el 15 d'octubre i compta amb el suport de l'Ajuntament d'Alcoi i la Fundació Mutua de Levante.

La Universitat d'Alacant aposta per la producció pròpia en la seua primera programació cultural a Alcoi. Seran tres espectacles teatrals, un de dansa, cicles de cinema, jornades i conferències les activitats que conformen l'oferta cultural durant aquest primer semestre al Campus d'Alcoi de la UA.

El vicerector de Cultura, de la UA, Carles Cortés, ha remarcat en roda de premsa el caràcter propi de totes les iniciatives, i sobretot la intenció de "sumar esforços entre les diferents institucions alcoianes". "No venim a competir, sinó a complementar" ha assegurat Cortés.

L'Ajuntament d'Alcoi ha col·laborat estretament amb la universitat a través de la cessió d'espais municipals, com per exemple el Teatre Principal i el Calderón, que acolliran els cinc espectacles d'arts escèniques. El 15 d'octubre està programada la primera de les activitats, amb la funció teatral "En defensa... un concert d'acomiadament", al Teatre Principal a les 20 h. La temporada escènica finalitzarà el 13 de març amb el clàssic 'Hècuba', d'Eurípides, en aquest cas al Teatre Calderón.

Com a regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, Raül Llopis s'ha mostrat orgullós pel fet que Alcoi aculla els campus de dos universitats públiques, "som una de les poques ciutats de tamany intermedi que pot presumir d'això" ha assegurat. La fundació Mutua Levante és l'altra entitat que col·labora en la programació, tot gràcies a l'acord signat abans de l'estiu. El patró de la Fundació, Pep Jordà, remarca la voluntat que l'acord "puga perpetuar-se en el temps" millorant així "els aspectes culturals i socials d'Alcoi a través de l'educació".

Tota l'oferta cultural es troba oberta a la ciutadania, encara que serà necessari recollir una invitació prèvia a les pròpies instal·lacions del Campus (Sant Francesc, 10) per tal de controlar l'aforament.

Paral·lelament, tindrà lloc tot un seguit de cicles de cinema i exposicions, per a la realització del qual s'han reservat les instal·lacions de la Cámara de Comercio, on la universitat imparteix les seues classes. Els cicles de cinema tindran lloc tots els dilluns del curs acadèmic, a partir d'octubre, i cada mes oferiran pel·lícules agrupades temàticament on tractar, per exemple, l'educació a través del cinema o la violència de gènere. El programa expositiu també tindrà lloc a la Cámara de Comercio i en ell s'inclou la mostra "Historia de lo normal", o "Memorables, insignes e intrepidas". Completen aquesta programació altres activitats de caràcter acadèmic com la taula redona 'Escola i prevenció' (19 de novembre) o la conferència 'Un model lingüístic diferent' (17 de desembre).

Xifres d'inici de curs

Després d'una setmana des de l'inici de les classes, el grau de magisteri infantil del Campus de la UA disposa de 40 alumnes fixes, i d'altres 10 que podrien canviar de titulació en funció dels resultats de la llista de preferència a les seues matrícules. Així i tot, s'espera que amb les 30 places que es troben en llista d'espera, el termini de matriculacions finalitze amb totes les places cobertes.

Per zona de procedència, la meitat dels alumnes del grau són naturals d'Alcoi i una quarta part provenen de municipis de les comarques centrals.