El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una vivenda d'Ibi, amagatall de drogues d'una banda de narcotraficants

L'operació Alcazar ha suposat el confiscament més gran de drogues dels últims anys a la província. 

S'ha incautat la major quantitat d'èxtasi dels últims anys a la província d'Alacant, més de 87 quilos de pastilles, repartides en tres vivendes d'Ibi, Asp i Novelda. Eren pisos ocupats per una organització criminal que assaltava amb violència altres traficants per a revendre la droga.

La Policia Nacional ha desarticulat una important xarxa de delinqüència organitzada en la província d'Alacant, amb connexions amb Holanda i el nord d'Àfrica Asseguren que s'ha incautat la major quantitat de pastilles d'èxtasi MDMA dels últims anys, amb més de 153.000 pastilles confiscades. També hi havia més de 400 grams d'heroïna, 600 grams de cocaïna en roca, i més de 30.000 euros en metàl·lic. Tot el material confiscat s'ha trobat en tres pisos que la banda havia ocupat, un d'ells a les nostres comarques, a Ibi, i els altres dos a Asp i Novelda.

És la segona fase d'una operació que no es va iniciar per drogues, sinó per violacions de vivendes. La Policia investigava una banda que ocupava vivendes per a després rellogar-les. Investigant aquest entramat, els agents descobreixen que el cap de la banda és un perillós delinqüent amb relació amb altres xarxes internacionals dedicades al narcotràfic. Així, veuen que no sols assalta i ocupa les vivendes, sinó que després coaccionava als nous habitants perquè guardaren durant un temps la droga que havien robat a altres bandes de narcotraficants, el que la policia anomena "per a dormir la droga robada".

La Policia explica que és una organització agressiva, que per a robar a altres grups de narcotraficants utilitzava "gran violència, fins i tot amb armes de foc a més d'armes blanques prohibides, com matxets de grans dimensions".

Al llarg de tota l'operació policial s'ha detingut 8 persones, 6 homes i 2 dones, de nacionalitats espanyola i algerina. Sis d'ells ja han ingressat en presó provisional a espera de juí, on s'enfrontaran als delictes de participació en organització criminal, tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes. No es descarten més detencions o escorcolls.

Semblen sacs de confetti, però són pastilles d'èxtasi