El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una web apropa a tots els alcoians les dades i projectes d'Smart City

El regidor Manolo Gomicia mostra la nova web del projecte Smart City
La nova web té dos objectius: oferir als alcoians tota la informació arreplegada amb l'Smart City, i obrir un canal per a rebre les seues impressions, consells i suggeriments

És un dels projectes estrella del govern, però també dels que més costa arribar a la ciutadania. L'Objectiu final d'una ciutat Smart City és aprofitar les noves tecnologies per a recavar totes les dades possibles, i així, poder prendre decisions que milloren el servei d'acord amb les necessitats que hi haja. Ara, tots els alcoians poden accedir també a aquesta informació que pot consultar-se en la nova web d'Smart City, i on també es poden deixar comentaris o suggeriments per a millorar.

És una web que està en continua ampliació, "no està acabada ni estarà acabada mai perquè el projecte Smart City tampoc acaba mai", diu el regidor Manolo Gomicia. Però és el contacte directe del projecte amb la ciutadania, i la manera més útil per, per una banda, fer arribar als alcoians les dades que s'arrepleguen amb el projecte Smart City; i per l'altra, arreplegar les idees i suggeriments dels ciutadans.

Però, què és el projecte Smart City? És un dels projectes estrella del govern local, i sobretot del regidor Manolo Gomicia. La idea inicial és posar la tecnologia al servei del ciutadà, i aconseguir gràcies a les noves tecnologies i el seu ús, millorar els serveis que s'ofereixen als alcoians. Un exemple concret: la mobilitat. El projecte Smart City inclou la instal·lació de 4 càmeres als accessos a la ciutat que permeten arreplegar dades sobre la intensitat del trànsit en determinats moments. Les dades que s'arrepleguen serviran per a traure conclusions i millorar la mobilitat de la ciutat. Doncs bé, aquesta informació, a temps real, ja està disponible també per als ciutadans mitjançant la nova web.

I així, cadascun dels projectes que s'inclouen dins de la idea Smart City i que es poden consultar en aquesta web: les zones amb wifi que hi ha a la ciutat, o les xifres que donen els diferents sensors mediambientals sobre la qualitat de l'aire a la ciutat. A poc a poc s'incrementarà la informació en la web, ja que es té previst instal·lar més sensors d'aire i també sensors de soroll en els barris que ho han demandat. Però ací es pot trobar informació dels projectes relacionats amb l'educació com les càtedres que hi ha a la UPV o els tallers que es fan als col·legis; o com utilitzar les noves tecnologies per a millorar la informació turística; o quin és l'ús de llum que fan les instal·lacions municipals. També hi ha un apartat per a consultar la més diversa documentació, com el pla DUSI o el pla estratègic del municipi. I la web també dóna oportunitat de deixar comentaris i suggeriments en el bloc "dissenya la teua ciutat".

Un dels apartats que està en creació és el de Desenvolupament Econòmic, on es treballa en un projecte capdavanter a la Comunitat, ja que no hi ha referent de cap altre igual. Es tracta "d'una enorme base de dades i una informació que donarem a totes les empreses perquè coneguen l'estat real de la ciutat, econòmic i geoeconòmic. Podran vore en un plànol com es distribueix la ciutat en serveis, comerç, o indústria. Volem donar la màxima informació quasi a temps real de com està la situació econòmica de la ciutat". Aquest projecte vora la llum al llarg del 2018 i s'incorporarà a la nova web d'Smart City.

Manolo Gomicia ha presentat la nova web, i explica que l'objectiu final és "utilitzar la tecnologia per a facilitar les coses. El ciutadà ha de notar que té més informació i que detecta una millora dels serveis de l'Ajuntament".