El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unanimitat i sense esmenes al Senat perquè la Cavalcada d'Alcoi siga Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO

Adoració a Alcoi / AM
La iniciativa ha estat presentada pel PP, amb majoria absoluta a la cambra

La il·lusió de grans i menuts cada 5 de gener a Alcoi no entén de colors polítics. Cap partit al Senat s'ha oposat a què la Cavalcada de Reis d'Alcoi s'incloga en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural de la Humanitat de la UNESCO. El Betlem de Tirisiti i el Ban Reial també hi ha arribat al Senat

Com ja hi ha avançat ARAMULTIMÈDIA, la Cavalcada d'Alcoi, la més antiga d'Espanya, està més prop de convertir-se en Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. El Senat ha aprovat per unanimitat i sense esmenes la proposta del senador del PP, Agustín Almodobar, d'incloure-la en aquesta Llista Representativa de la UNESCO.

La il·lusió de grans i menuts cada 5 de gener a Alcoi no entén de colors polítics. Cap partit al Senat s'ha oposat a què la Cavalcada de Reis d'Alcoi s'incloga en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural de la Humanitat de la UNESCO. El senador de Benidorm ha apuntat durant la seua intervenció que "el suport del govern central facilitaria el procés de candidatura".

La Cavalcada més antiga d'Espanya està documentada de fa més de 150 anys. Compta amb la distinció des de 2001 de Festa d'Interés Turístic Nacional i en 2011 la Generalitat la va nomenar BIC.

En la moció presentada pels conservadors també es podia llegir que "la candidatura que ha preparat l'Ajuntament d'Alcoi davant la UNESCO engloba també al 'Betlem de Tirisiti', una de les poques representacions en el món de titelles de varetes, i al Ban Reial, en el qual els xiquets depositen les seues cartes en les burretes".