El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unanimitat per fer accessible El Teular de Cocentaina

Visita a El Teular / Ajuntament de Cocentaina
La programació se suspendrà, com a mínim, en setembre

Aquesta reforma "indispensable" per a l'alcaldessa Mireia Estepa garantirà l'accés de tots els ciutadans a les instal·lacions culturals. El projecte ha estat valorat en 53.828 euros que es podran sufragar a compte del romanent positiu dels comptes del 2017. L'equip de Govern espera que les obres puguen licitar-se com més prompte millor, però es mostren prudents i recorden que "no és un procés curt"

El govern socialista de Cocentaina ha presentat al plenari municipal projecte per a fer més accessibles les instal·lacions del Centre Cultural El Teular. Aquesta proposta ha sigut acceptada per unanimitat. Aquesta reforma "indispensable" per a l'alcaldessa Mireia Estepa garantirà l'accés de tots els ciutadans a les instal·lacions culturals. El projecte ha estat valorat en 53.828 euros que es podran sufragar a compte del romanent positiu de 2017.

Les obres a escometre consistiran en l'eliminació d'algunes localitats del pati de butaques per a col·locar espais accessibles prop de l'escenari on es puguen situar les cadires de rodes o carrets, així com la instal·lació d'una plataforma per a accedir directament des del pati de butaques a l'escenari. A més, també s'habilitarà una entrada al Teular des del Carrer Ben-Khanis, amb un hall i un bany adaptat. Mireia Estepa ha confirmat que "la programació se suspendrà en setembre" i no descarta que també es veja afectada la programació dels mesos vinents.

L'alcaldessa contestana afirma sentir-se “molt contenta i satisfeta perquè ens ha costat moltíssim arribar fins aquest punt i trobar una solució tècnica viable que resolguera totes les necessitats plantejades per les entitats contestanes. Amb aquest projecte seguim complint amb l'objectiu d'aquest Govern d'eliminar barreres a Cocentaina, millorant i fomentant la igualtat entre la nostra ciutadania. Amb aquesta obra garantirem que les persones amb mobilitat reduïda i altres dificultats puguen: pujar a l'escenari sense haver d'eixir al carrer, veure i escoltar les representacions amb qualitat i a més, dotarem d'altra entrada alternativa al Teular”. L'equip de Govern espera que les obres puguen licitar-se com més prompte millor, però es mostren prudents i recorden que "no és un procés curt".