El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unanimitat política a Alcoi per salvar a Víctor Parada de la pena de mort. La seua família viu a les nostres comarques

Noticia publicada a El Deber, un dels diaris més llegits a Bolivia
Condemnat a mort a Malàisia per transportar 450 grams de droga

Alcoi es preocupa per la situació que viu Víctor Parada, d'origen bolivià que va viure a Benilloba. De fet, la seua família viu entre Alcoi i Benilloba. ARAMULTIMÈDIA va donar l'exclusiva d'aquest cas que 'toca' de prop les nostres comarques. Ara, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament d’Alcoi, formada per tots els grups polítics, ha aprovat per unanimitat portar al pròxim plenari una declaració signada per tots els partits de la Corporació en la qual es demana al Govern d’Espanya que continue amb les gestions per preocupar-se per la situació de Víctor Parada, condemnat a mort en Malàisia per portar 450 grams de droga en un viatge des de Bolívia. La història completa la podeu llegir a la nostra web y també vam parlar amb la seua germana, Yoli Vargas.

Amb el cas de Víctor, Alcoi vol mostrar la seua repulsa a la pena de mort en tot el món. La declaració institucional es portarà al plenari del 26 de març. Serà aquesta: "L’Ajuntament d’Alcoi, reunit en Ple, demana a les instàncies pertinents del Govern d’Espanya, en base a la nostra preocupació per la situació de Víctor Parada, la família del qual resideix a la nostra ciutat i ha estat condemnat a mort en Malàisia, i per deixar clara la nostra postura de repulsa front a la pena de mort en tot el món, que prosseguisca amb les gestions per instar al Govern de Bolívia a que realitze totes les mesures i accions necessàries davant del Govern de Malàisia per evitar l’execució d’aquesta pena capital".

Un cas que ha arribat a tot el món

Després que aquest mitjà de comunicació anunciara aquest cas, mitjans de comunicació de tot el món s'han fet ressó de la notícia. Primer fou a Espanya amb la notícia publicada a El Mundo, entre altres diaris. Després fou a Bolivia en alguns periòdics estatals o amb connexions en directe a Alcoi en la franja horària de 'prime time' (la més vista) de les cadenes més importants del país americà.