El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unanimitat política per a reduir el consum d'aigua embotellada en Alcoi

Aigua embotellada a disposició dels regidors, durant la celebració del plenari d'aquest 26 de novembre.

Contingut de la moció presentada per Compromís.

Compromís Alcoi ha trobat en el plenari d'aquest novembre el suport de tots els grups municipals dins de les seues aspiracions per a millorar la qualitat de l'aigua en la nostra ciutat. La moció presentada pels nacionalistes, i que ha estat aprovada per unanimitat, propugna una la millora de la qualitat de l'aigua de l'aixeta, així com una reducció en el consum d'aigua envasada.

La regidora de l'oposició Anna Climent ha incidit durant el plenari en la importància d'"acostumar a la gent al fet que bega aigua de l'aixeta, una pràctica que permetria reduir considerablement el consum d'aigua embotellada", i per extensió, "reduir l'abocament de residus al medi ambient". Climent ha fer referència també a l'alt l´índex de cloració de l'aigua d'Alcoi, assegurant que els pretèrits brots de legionel·la soferts a la ciutat "no ens haurien de fer renunciar a tenir una cloració de l'aigua raonable".

El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, ha recordat durant la seua intervenció que els valors de cloració vénen determinats des de la direcció General de Salut Pública, sobre els quals l'Ajuntament no té cap competència. A pesar d'aquest fet, la moció ha estat aprovada amb el suport de tota la cambra, incloent-hi Guanyar Alcoi, formació des de la qual, la regidora Vicky Llàcer ha recordat que moltes de les millores proposades per a la millora de la xarxa podrien ser tractades dins d'una comissió de seguiment, que encara està pendent de reunir-se com a part del contracte de la gestió de l'aigua en la ciutat.

En aquesta línia, Martínez ha instat a que totes les millores proposades puguen ser incloses de cara a la redacció del nou contracte de gestió de l'aigua, que se signarà en 2020.