El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unanimitat política per supervisar a TUASA - Vectalia en el compliment de les condicions laborals

Ángel Vañó llegeix la moció al plenari / R. Lledó
El Delegat Sindical de CNT - AIT en TUASA, Ángel Vañó, ha llegit la moció

Mentre llegia, ha mostrat algunes fotografies de l'estat dels lavabos, que al seu parèixer són "tercermundistes". Un dels acords aprovats per unanimitat és que "en cas que queden verificades aquestes denúncies, que es prenguen les mesures oportunes"

Des d'ARAMULTIMÈDIA ja es vam fer ressò de la situació que denunciava CNT en TUASA, empresa que gestiona el transport públic d'Alcoi. Ángel Vañó, Delegat Sindical de CNT - AIT en TUASA, ha llegit una moció que ha sigut aprovada per unanimitat al plenari d'aquest 29 de gener. Mentre llegia, ha mostrat algunes fotografies de l'estat dels lavabos, que al seu parèixer són "tercermundistes".

En la moció es podia llegir que segons la Llei de Contractes del Sector Públic, l'Ajuntament "no realitza la vigilància i control obligatori, respecte al compliment per part de l'empresa, que realitza el servei de transport urbà".

En l'escrit també apareix que "quant a la prevenció de riscos laborals i higiene en el treball, senyalar que la higiene no compleix un servei adequat, disposant per als conductors i conductores lavabos mixtes, on poder diferenciar-los. Tampoc es disposa de vestuaris per a homes i dones, com també l'absència de dutxes. No hi ha sala de descans per a conductors. També insuficiència en la il·luminació en els aparcaments d'autobusos. Per falta d'il·luminació hi ha hagut sinistres i han sigut sancionats els mateixos conductors per l'empresa. Tot això són incompliments del conveni col·lectiu i estatuts dels treballadors".

Els acords votats per unanimitat han sigut "que es determine fins on arriben les competències de l'Ajuntament en matèria de control sobre els assumptes que es plantegen en la moció". A més "se sol·licitarà un informe al Servei de Tècnics Municipals sobre les deficiències denunciades". El tercer acord és que "en cas que queden verificades aquestes denúncies, que es prenguen les mesures oportunes".