El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unanimitat també a Benilloba contra la pena de mort després de la condemna a Víctor Parada

Laura i Yoli, ambdues germanes de Víctor, estigueren al Plenari Extraordinari de Benilloba / Foto cedida per la familia
Les dues germanes que resideixen a les nostres comarques també van estar al plenari extraordinari

La declaració aprovada diu així "l’Ajuntament de Benilloba, reunit en Ple, demana a les instàncies pertinents del Govern d’Espanya que, en base a la nostra preocupació per la situació de Víctor Parada, perquè la família del qual ha residit al nostre poble, i que ha estat condemnat a mort a Malàisia, i per deixar clara la nostra postura de repulsa front a la pena de mort en tot el món, s’inste al Govern de Bolívia a que realitze totes les mesures i accions necessàries davant del Govern de Malàisia per evitar l’execució d’aquesta pena capital"

El plenari extraordinari de Benilloba també ha aprovat per una unanimitat una declaració institucional contra la pena de mort arran del cas de Víctor Parada, que fou veí del municipi d'El Comtat. A Alcoi també es va aprovar per unanimitat aquesta moció convertint-se en declaració institucional. El tema de Víctor Parada es portarà al Congés i al Senat, gràcies a Podem.

La declaració aprovada per unanimitat diu així "l’Ajuntament de Benilloba, reunit en Ple, demana a les instàncies pertinents del Govern d’Espanya que, en base a la nostra preocupació per la situació de Víctor Parada, perquè la família del qual ha residit al nostre poble, i que ha estat condemnat a mort a Malàisia, i per deixar clara la nostra postura de repulsa front a la pena de mort en tot el món, s’inste al Govern de Bolívia a que realitze totes les mesures i accions necessàries davant del Govern de Malàisia per evitar l’execució d’aquesta pena capital".

El text, aprovat per unanimitat per tots els grups municipals, no entra a valorar la situació judicial o els fets que s’han jutjat i es centra en mostrar la repulsa del consistori benillober a la pena de mort en tot el món. La reunió extraordinària de l’Ajuntament va comptar amb la presència de dues germanes de Víctor Parada que resideixen en l’actualitat a Alcoi. Yoli Parada, una de les germanes, ja va contar el seu cas a ARAMULTIMÈDIA. Ací està la seua història completa.