El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unes ‘sardines’ denuncien insuficiències al Tren Alcoi – València

La plataforma també reclama que es recuperen ja els horaris anteriors a la pandèmia

Membres de la Plataforma Salvem el Tren de l’Alcoià-el Comtat s’han disfressat de sardines per mostrar, d’una forma molt il·lustrativa, que els trens estan de gom a gom sobretot els divendres i diumenges, que és quan es produeix un major desplaçament d'estudiants.

Aquesta acció s’ha emmarcat dins de la Setmana de Lluita pel Tren que està tenint lloc arreu de l'Estat espanyol. Salvem el Tren demana a RENFE que reforce el servei els dies en què es produeix un fort augment de la demanda (sobretot divendres i diumenges). Així mateix també reclama que es recuperen ja els horaris anteriors a la pandèmia, ja que a hores d'ara no hi ha cap justificació per a mantenir la reducció de freqüències, que és un obstacle per a un major ús del tren.

Segons Salvem el Tren, la línia Alcoi-València pateix una situació d'abandonament i de falta d'inversions, que repercuteix en un manteniment molt deficient, horaris insuficients i inadequats, velocitat molt baixa, vehicles antiquats i poc accessibles, etc. Per això la plataforma demana també que s'acceleren els projectes de millora integral de la infraestructura entre Alcoi i Xàtiva, que no fan més que diferir-se.