El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unión Alcoyana Seguros tanca el seu 140 aniversari amb un canvi radical d'imatge i identitat digital

La nova imatge s'ha presentat aquest 4 de juliol coincidint amb la reunió de mediadors que fa l'entitat a Alcoi

De línies rectes i senzilles, és un canvi radical a la imatge a la qual estem acostumats. Però no abandona el logo clàssic, l'antic escut d'Alcoi, ja que s'inspira en alguns elements d'ell per arribar al que ens presenten ara. La nova imatge corporativa s'ha presentat en societat aquest 4 de juliol, coincidint amb la reunió de mediadors que celebren a Alcoi.

Han sigut un any de celebracions i activitats, per a celebrar el 140 aniversari d'una de les poques empreses centenàries que queden a la ciutat. I ara tanquen aquest intens any amb la presentació de la nova imatge corporativa, un canvi radical amb la que volen ser més moderns i propers, i potenciar la imatge en les xarxes i el món digital. El conseller delegat d'Unión Alcoyana Seguros, Enrique Rico, diu que "mantenim els principis de sempre, però som més positius i tractem d'aconseguir una marca nacional més forta". La nova marca es va presentar primer als treballadors de l'entitat el passat 29 de juny, i ara s'ha fet pública aquest 4 de juliol coincidint amb la reunió de mediadors que Unión Alcoyana celebra a Alcoi, amb la presència de més de 300 assistents.

La nova imatge és de línies rectes i senzilles. Des de l'entitat expliquen que és "càlida i propera, l'equilibri entre la simplicitat i la modernitat. Hem creat un logotip senzill i reconeixible, que ens permet disposar d'un espai competitiu propi. A més, la nova identitat visual s'adapta millor a l'entorn digital, però sense perdre l'essència i els valors corporatius que ens han caracteritzat des de la nostra Fundació en 1877. La nostra premissa per al canvi: amb la vista posada enrere, per fixar la mirada en el futur".

El nou logotip, així com el nou estil d'identitat que tindrà la Unión Alcoyana, ha estat elaborat per l'agència de branding SMALL. El punt de partida, com es pot vore en el vídeo explicatiu de l'empresa, és l'anterior logotip i escut d'Alcoi. Així el nou logo és el resultat "de la fusió entre l'escut romboidal de quatre palos de gules i la forma dels dos rius que s'uneixen a la punta de l'escut". Pel que fa als colors, el blau corporatiu ha sigut modificat a un blau "més brillant i contemporani", i s'aplica doble tinta amb un blau clar "que ens permet mostrar una marca més fresca i propera". No canvia la denominació, Unión Alcoyana Seguros, que s'ha mantes així des de la seua fundació fa 140 anys. Coincidint amb el nou logo també s'ha llançat una nova web amb l'agència de màrqueting digital INCRENTA, amb l'objectiu de "prendre el control de l'empremta digital que Unión Alcoyana deixa en Internet, reforçar el nostre ecosistema digital i vetlar, així, per la Reputació Digital de la Marca".

La nova marca també va acompanyada d'un nou missatge clar: Ser i Estar. "Ser, perquè som la companyia de segurs que des del 1877 treballem per a complir amb els nostres públics. Estar, perquè estem ací, quan es necessiten".