El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unión Alcoyana, premiada pel seu projecte per evitar la fuita de clients

És la quarta edició dels Premis Actuarial SCOR, zona Espanya i Portugal, organitzats per un grup internacional d'assegurances i que reconeix els millors treballs i projectes d'asseguradores. En el cas de l'empresa alcoiana ha sigut per un projecte que vol preveure les possibles insatisfaccions dels clients per actuar de manera personalitzada, i així evitar que se'n vagen.

140 anys i continuen rebent premis per la seua innovació. Unión Alcoyana Seguros ha rebut el segon premi dels guardons Actuarial SCOR per a Espanya i Portugal, un important reconeixement dins del sector. En concret, el premi ha sigut per un projecte de l'Unión Alcoyana per a previndre i evitar fuita de clients. Per aconseguir-ho, s'utilitzen algoritmes de Machine Learning.

Des de la companyia expliquen que el projecte naix perquè "el cost de captar un nou client és superior al cost de retenir-los". Els algoritmes i tècniques d'analítica utilitzades permeten extrapolar les característiques dels clients que han abandonat a la resta de clients de la companyia, i així poder detectar un patró que els permeta predir la marxa d'un client amb suficient antelació per a poder prendre les mesures oportunes i mantindre eixe client. En definitiva, identificar els clients que no estan del tot satisfets i poder actuar en conseqüència. "L'algoritme triar permet, no sols indicar-nos quins clients són els que tenen un major risc de fuita, sinó que a més és capaç de dir-nos els motius pels quals se n'anirà de la companyia", la qual cosa permetrà "donar un tracte més adequat a les seues necessitats, i no emprendre la mateixa acció per a tots".

L'equip de treball que ha rebut el reconeixement està format per José Manuel Pavía i José A. Álvarez Jareño, tots dos de la Universitat de València; juntament amb Jorge Segura, de la Universitat de València i d'Unión Alcoyana Seguros; i Patricia García, de la UPV i també d'Unión Alcoyana Seguros. El guardò el rebran el pròxim dimarts 13 de novembre en una gala que se celebra a Madrid.

Els premis Actuarial SCOR reconeixen aquells treballs i investigacions que milloren la gestió o el dia a dia de les asseguradores, en qualsevol àmbit i en qualsevol país. Estan organitzats per l'empresa reasseguradora SCOR, amb seu a França, i que atorga premis en diferents zones del món. En el cas nostre s'atorguen premis a empreses de tota la península: d'Espanya i de Portugal. L'edició peninsular dels premis també està coorganitzada per l'Institut d'Actuaris Espanyols.