El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unión Alcoyana, preparada per a riscos extraordinaris meteorològics com la DANA

Imatge facilitada per Unión Alcoyana

La DANA arribarà a última hora d'aquest 9 de setembre a Catalunya i en els pròxims dies a altres zones del Llevant, segons Protecció Civil i Emergències

La companyia d'assegurances preveu que la meteorologia serà inestable en els pròxims dies. Per aquest motiu, Unión Alcoyana ha activat el protocol per riscos extraordinaris. Segons Protecció Civil i Emergències, a última hora d'aquest dilluns començarà a entrar una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que afectarà Catalunya i "s'espera que els efectes del fenomen s'estenguen en dies posteriors a altres zones de Llevant i Balears".

S'ha iniciat una campanya de prevenció i informació al client a través dels mitjans digitals de la companyia. Es tracta d'una acció de comunicació, que permet donar suport a la labor de la Xarxa de Mediació d'Unión Alcoyana. Pel que a través de les xarxes socials, SMS i/o campanyes d'e-mail, anirem informant sobre els avanços del temporal.

Unión Alcoyana dóna alguns consells en cas d'agafar un vehicle: incrementar la distància de seguretat, reduir la velocitat i circular amb marxes curtes, amb visibilitat reduïda utilitzar llums antiboira o evitar grans tolls d'aigua. El fet de quedar-se en casa tampoc eximeix de seguir algunes mesures. La companyia alcoiana aconsella tancar finestres, plegar para-sols, netejar embornals i eixides d'aigua, deixar els vehicles fora de zones inundables o estar preparats davant la possibilitat de talls de llum transitoris.

Per avançar-se a possibles incidències, la Xarxa de Mediació d'Unión Alcoyana ja compta amb el protocol d'actuació per a la correcta tramitació de sinistres. Aquest protocol inclou les instruccions necessàries per a la comunicació davant el Consorci de Compensació d'Assegurances. Així com la designació de la tipologia de riscos coberts per la Companyia i les pautes a seguir, sobre les gestions que haurà de realitzar l'assegurat, arribat el cas.

Des de la companyia tenen com a objectiu principal "donar suport al mediador, reforçant l'atenció als nostres assegurats, donar resposta i agilitar la tramitació de sinistres".