El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unión Alcoyana renova el segell com a Empresa Familiarment Responsable

Enrique Jorge Rico, conseller delegat d'Unión Alcoyana

El 98% dels treballadors de la companyia té un contracte indefinit

En 2010, Unión Alcoyana Seguros va rebre per primera vegada el segell de Fundació Más Familia. Ara renova aquesta distinció per aspectes com la flexibilitat temporal i espacial, igualtat d'oportunitats o mesures de conciliació.

Unión Alcoyana sempre ha intentat posar el focus empresarial en les persones, les seues famílies i els seus interessos personals. A banda del reconeixement, un estudi de la companyia d'assegurances indica que el 98% dels treballadors té un contracte indefinit i el 83,16% fa més de 5 anys que està a l'empresa amb una antiguitat mitjana de 16 anys.


Araceli Mira, directora de Gestió i Desenvolupament de Persones, ha impartit una ponència a Colòmbia en la Fundació Más Familia. La renovació d'aquesta certificació implica la realització d'una auditoria externa cada dos anys per a comprovar que, efectivament, estan implantades les mesures adoptades, fent entrevistes a diferents persones de la companyia i analitzant les iniciatives dutes a terme.

Segons apunta Araceli Mira, “aquest certificat, es va adquirir en 2010, de forma totalment voluntària per part d'Unión Alcoyana, per a contribuir al desenvolupament personal i professional de tots els que formem part d'ella. Aquests pilars formen part del nostre ADN, de la nostra identitat i del nostre model de negoci. Així, amb les iniciatives incorporades al llarg d'aquests anys, hem ratificat el nostre compromís amb la generació d'una cultura de treball basada en la flexibilitat, el respecte i el compromís mutu, per a assegurar la conciliació de les nostres persones. La conciliació és un aspecte que ha de gestionar-se, des de dins. I per a això, el primer pas és escoltar el nostre personal intern”.

La Covid-19 ha fet que aquests canvis es produïsquen molt més de pressa. Un dels grans reptes hui dia a conseqüència de la pandèmia és aprofundir en la conciliació laboral. Segons Mira, “des de l'inici de la pandèmia, hem apostat per la seguretat del personal intern amb la modalitat de teletreball, així com per horaris especials en les oficines d'atenció al client, una vegada va finalitzar l'estat d'alarma, sempre complint totes les mesures sanitàries establides, per a previndre contagis. A més, ens hem adaptat a les necessitats de cada persona, emprenent iniciatives concretes i personalitzant cas a cas, per a intentar millorar la seua qualitat de vida”.

S'ha apostat per la formació amb la creació del Campus LUA i de programes interns d'e-learning a més d'aprofundir en el teletreball com a mètode per a conciliar la vida laboral i família en temps de la Covid-19.