El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unión Alcoyana Seguros amb la pilot Lydia Sempere

Pilotar en Silenci, coneix més sobre Lydia Sempere

AMB VÍDEO: Lydia Sempere és una jove de Banyeres de Mariola amb sordera bilateral de naixement. Això no li ha impedit esforçar-se per aconseguir un lloc en un esport amb molta relació amb l'oïda: l'automobilisme. A finals de mes participarà en el campionat d'Espanya de Turismes, amb el suport de Unión Alcoyana Seguros. 

La pilot Lydia Sempere utilitza diversos mecanismes per a compensar el handicap de la sordera. Per exemple, té implants coclears, dispositius electrònics que transforma els sons en senyals elèctrics directament al nervi auditiu, evitant la part danyada. També utilitza dispositius amb Bluetooth que li permeten estar en contacte amb el seu equip quan condueix. I en el cotxe de carreres compta amb dispositius de llum que substitueixen al soroll del motor, perquè sàpia, per exemple, quan ha de canviar de marxa. 

A tot açò cal sumar les complicacions per a qualsevol altre pilot, com haver de practicar en simuladors per l'alt preu de traure un cotxe de carreres al carrer. Però no hi ha inconvenient per a Lydia Sempere, qui assegura que, amb esforç, tot es pot aconseguir.

En el vídeo, Lydia Sempere signa amb Unión Alcoyana Seguros un conveni de suport. La pilot comença a finals de mes el campionat nacional de turismes, que consta de cinc carreres en diferents punts d'Espanya.