El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Unión Alcoyana tanca el seu 140 aniversari obrint les portes de la seua seu a tots els alcoians

D'esquerra a dreta, Paco Matarredona, Enrique Rico, Rafa Silvestre i Enrique Jorge Rico, d'Unión Alcoyana Seguros.

El Palauet de Don Rigoberto Albors, seu d'Unión Alcoyana Seguros a la plaça d'Espanya, es podrà visitar al llarg del pròxim mes. Es faran visites guiades en grups de 20 persones per a conéixer, no sols l'emblemàtic edifici, sinó també una mostra pictòrica única amb més de 100 obres de pintors alcoians. És el colofó final del 140 aniversari d'Unión Alcoyana Seguros.

Una exposició amb 125 obres pictòriques dels fons d'Unión Alcoyana s'exposaran al públic amb motiu del 140 aniversari. És una col·lecció única, quasi tot obres de pintors alcoians de finals del segle 19 i principis del 20, i on trobem quadres de Sorolla, Casanova, Emilio Sala i molts altres. Però una de les coses més destacables d'aquesta exposició és el lloc on es mostra: el palauet de Don Remigio Albors a la plaça d'Espanya, i on s'ubica la seu central d'Unión Alcoyana Seguros. Per primera vegada, i com a colofó del 140 aniversari de l'entitat, Unión Alcoyana Seguros obri les portes del palauet perquè tot el món puga conéixer-lo.


El palauet de Don Remigio Albors forma part de la fisonomia de la plaça central d'Alcoi. Va estar reformat en l'any 1928, i es va condicionar com a sucursal bancària l'any 1975. Ja en el 2002 es rehabilita per acollir les oficines d'Unión Alcoyana Seguros, ús actual. Però aquest palauet amaga molts secrets: catifes de la Real Fàbrica de Tapices; escales amb baranes llaurades en fusta, vidrieres i racons únics. Un regal amb el llaç únic que suposen 125 obres pictòriques que engalanen les parets del palauet.

Detall d'una catifa


Per a gaudir de tot el recorregut, l'edifici es visitarà amb reserva prèvia i en grups de 20 persones. Cada visita anirà amb un guia que explicarà tot el que cal, tant de l'edifici com de la mostra pictòrica. Així que atenció, perquè cal inscripció prèvia, que es pot fer tant en la web de l'entitat com en el telèfon 663 000 692.

Un dels racons de l'edifici

Aquest dimecres 21 de novembre tindrà lloc la inauguració oficial (allí estarà ARAMULTIMÈDIA per a no perdre's res i emportar-te un vídeo); i a partir del dijous 22 de novembre i fins al 20 de desembre es podrà visitar per part del públic en general. L'edifici rebrà visites totes les vesprades de dilluns a divendres, i els dissabtes de matins.