El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Universitat d'Alacant i Cambra de Comerç, unides per la innovació

El Parc Científic de la Universitat d'Alacant pretén ser el centre neuràlgic i la guia per a les empreses de les comarques que vulguen iniciar-se en la innovació. En el mercat actual, en la recerca del canvi de model econòmic cap a una Economia real, és necessari aconseguir valor afegit i elements que diferencien els productes respecte a la competència.

Jornada de treball entre uns 20 empresaris de les comarques, la Cambra de Comerç d'Alcoi i el Parc científic de la Universitat d'Alacant. El rector de la UA, Manuel Palomar, ha estat present en aquest esdeveniment onla Universitat ha posat a disposició de l'empresariat les seues ferramentes per a apropar la innovació a les empreses. 

Segons Palomar, "endinsar-se en solitari en el camí de la Innovació resulta una tasca molt complexa, per aquest motiu la col·laboració d'entitats com ara el Parc Científic serà rellevant  Després d'un procés d'escolta activa per part del Parc Científic, s'inicia ara una relació col·laborativa estreta entre empreses, UA i Cambra per a aportar l'ajuda necessària en matèria d'Innovació".

 


Per part seua, Pablo de Gràcia, president de la Cambra, aspira a que a Alcoi existisca un ecosistema d'empreses de base tecnològica que puga oferir serveis d'innovació a les empreses tradicionals assentades a Alcoi i comarca. També pretén que existisquen punts d'informació en els quals les empreses puguen consultar i sol·licitar ajudes per a innovar, sobretot europees.


Amb la col·laboració iniciada i ja consolidada entre UA, Cambra i Ajuntament, l'objectiu de Pablo de Gràcia és el d'agrupar les empreses innovadores de la zona a Alcoi perquè servisquen de referent i que puguen auxiliar a les signatures que vulguen iniciar-se "en una cosa tan important com la innovació".


De Gràcia i Palomar han insistit que aquesta jornada és només l'inici d'una programació d'accions conjuntes que es prolongaran en el temps.