El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Uns 20 jóvens provoquen danys al Mas de Gormaget

Danys al Mas de Gormaget / Ajuntament

Han trencat tanques de seguretat, cadenats, teules i han llançat objectes a la bassa, segons informa l'Ajuntament d'Alcoi.

La Policia Local ha identificat els autors dels danys en el Mas de Gormaget a Alcoi. Segons indica l'Ajuntament, durant l'estiu, una vintena de jóvens s'han dedicat a provocar actes vandàlics a l'espai per a la prevenció d'incendis forestals d'aquest mas. Concretament han trencat tanques de seguretat, cadenats, teules i han llançat objectes a la bassa.

Cal recordar que aquest espai de prevenció d'incendis l'han adequat el Departament d’Emergències i Protecció Civil conjuntament amb el Departament de Medi Ambient. Els treballs has consistit en una zona amb una helisuperfície, diversos punts de pressa d’aigua per a vehicles de bombers i una bassa adequada per a captació d'aigua amb helicòpter per a l'extinció d'incendis.

Fruit de les inspeccions realitzades per la Policia Local s'han identificat uns presumptes autors, es tractaria d’una vintena de joves als quals s’ha obert un expedient sancionador per incompliment de l'Ordenança Municipal d'Higiene Urbana, ja que com indica l'article 12.14 de l’ordenança: «Queda prohibit realitzar actes vandàlics i danys al mobiliari urbà públic de la ciutat (bancs, contenidors, fonts, panells informatius, monuments, sistemes de reg, etc.)...." . Aquest incompliment està sancionat com a falta greu, pel que pot suposar una sanció d’entre 750 i 1500 euros.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, indica que "no podem oblidar que aquest tipus d’instal·lacions són utilitzades pels mitjans d'extinció i, per tant, que no estiguen en condicions també pot afectar el nostre entorn i a la seguretat de tots en el cas que hi haja un incendi forestal".