El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

'Alcoyanazo' amb repercusió internacional davant el Reial Madrid

'Alcoyanazo' amb repercusió internacional davant el Reial Madrid

El Collao tornà a viure una de les gran nits que sempre romandran en la memòria dels aficionats. Este dimecres, els homes de Vicente Parras, s'han carregatal 13 vegades campió d'Europa amb un partit força intel·ligent i amb una entrega memorable per part dels blanc-i-blaus. Este triomf deixa tocat al tècnic Zinedine Zidane. i posa al Deportivo Alcoyano en la següent ronda de la Copa del Rey.

Més informació

'Alcoyanazo' amb repercusió internacional davant el Reial Madrid

Article d'opinió de Jaume Brotóns, membre del Grup No+Precarietat Alcoiá-Comtat.

Jaume Brotóns

Uns pressupostos socials

L'aprovació pròxima dels PGE - Pressupostos Generals de l'Estat-, si no passa res el proper 29 de desembre, amb una flexibilització de la despesa púb…

L'aprovació pròxima dels PGE - Pressupostos Generals de l'Estat-, si no passa res el proper 29 de desembre, amb una flexibilització de la despesa pública i amb la previsió de l'arribada de les primeres partides dels Fons Europeus aprovats amb motiu de la Pandèmia , pretenen ser un alleujament a la recessió econòmica originada pel Covid-19, les conseqüències, més desocupació, -encara més de 700.000 persones en ERTEs-, tancament d'autònoms i PIMES, enfonsament del sector serveis en el que es refereix principalment a la restauració- hotels, restaurants etc-, necessitava trobar en els Pressupostos de l'Estat una resposta adequada a la magnitut de l'desastre sanitari, econòmic i social que s'està vivin al llarg del 2020.
Si veiem algunes de les xifres dels Presupeustos, són prometedores, potser per a molts no suficients, però sí que han alleujar la situació d'innombrables col-lectius.

La despesa Sanitaria, que tant es va abandonar durant els anys de la crisi va augmentar significativament, en un 75% (7300 milions d '€) 1011 millons per vacunes, i 1089 millons de € per reforçar l'Atenció primària, cavall de Troia durant la Pandèmia . Tot i que el major despesa sanitària està en mans de les comunitats autònomes que són les que gestionen la sanitat en un estat descentralitzat com el nostre, 71.100 milions d '€ - que van principalment a despeses de personal, medicaments, atenció ambulatòria, Hospitals etc, així i tot Espanya només inverteix en Sanitat el 5,9% del seu PIB, 1523 € per habitant, per sota dels països més avançats d'Europa.

Pel que fa a Fiscalitat dels presupeustos se eleven una mica, no gaire, a les classes altes o mitjanes-altes, amb la pujada de 3 punts de l'IRPF a les rendes de més de 200.000 € i 5 punts a les de més de 300.000 €, un 1% d'augment de l'impost de Patrimoni, però això sí no se sosté la proposta que l'impost de Societats tingués un mínim del 15% en l'Impost (les pressions de les grans empreses han donat resultat).

L'assistència a majors en el domicili s'incrementa amb 700 milions d '€ i les ajudes a la Dependència es dupliquen amb 2.600 milions d' € mes, 4.191 aniran a polítiques d'ocupació (l'atur ha superat el 17%, fins i tot amb els ERTES) .

200 milions aniran per a educació de 0 a 3 anys, altres 200 milions aniran a polítiques de conciliació per a famílies amb fills menors de 14 anys, 200 més per igualar els permisos de paternitat i maternitat aquest any, a les 16 setmanes de permís.

Als pensionistes se'ls pujarà el 0,9% i això tot i que amb la Pandèmia l'IPC aquest any serà negatiu, de fet l'IPC de novembre que és el que serveix per donar una "pagueta" als jubilats ha estat de - 0,8%, i no hi haurà pagueta. Les Pensions no contributives pujaran el doble, és a dir un 1,8%, de 395 € es quedaran a 408 €.

Molt significativa serà la pujada de l'IPREM un 5% que passarà de 537,84€ a 564,73 €, com és referència per subsidis en el 80% de l'citat IPREM, el subsidi d'atur de 430 € passa a ser de 451,78 € , una pujada significativa de més de vint €.

La pobresa infantil es dota amb 60 milions de €, les polítiques verdes amb una dotació per al Ministeri de Transicción Ecològica de 11.395. millons d '€, un 114% més, la inversió en I+ D + I, s'augmenta en un 80% fins els 5106 milions d '€, les beques universitàries es doten en 250 milloens de € més, etc, etc.

És clar, aquests pressupostos per la dreta i l'extrema dreta el PP i Vox i també Ciutadans, no són els millors, no arreglen res, porten al desmembrament d'Espanya, a el caos, al vindre d'un Govern de separatistes i comunites i no se quantes coses més, que vomiten cada dia en els mitjans de comunciació afins, que són la majoria. Però clar els ciutadans del carrer, a l'analitzar-podem comprovar que són "una altra cosa", que tenen un contengut social indiscutible, que van a arribar a molts pensionistes, aturats, estudiants, famílies, persones vulnerables etc., i aquests són els que els poderosos volen tenir desinformats i enfrontats, perque mentre estan així no pensen que són els veritables culpables de la situació de precarietat en què es troben grans capes de la societat i són els de sempre els que tenen tots els poders, econòmics, mediàtics, judicials, etc., que són els que creen informació al seu favor, que manipulen a les persones, possiblement aquest detall de les partides en els Presupeustos per al 2021 no arribin a moltes persones i no sabran l'abast social que comporten per a les persones i famílies més necessitades, però és el de sempre, surten guanyant els que manen al llarg de tots els temps, els poderosos.