El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Uns senderistes troben una bomba de la Guerra Civil al Parc Natural de Mariola

El TEDAX va haver d’accedir a la complicada zona per fer-se amb l’artefacte, una granada morter de 120mm amb càrrega TNT

Tot apunta a que va ser llençada en els bombardejos a la ciutat d’Alcoi durant la Guerra Civil però no va explotar i va quedar durant anys a un espai de difícil accés a Serelles, en una baixada des del Pic de l’Àguila.

El passat cap de setmana sobre les 15:30h dos persones que practicaven senderisme pel Parc Natural de Mariola, van entropessar amb una bomba de la Guerra Civil.

L’artefacte estava situat a una zona de difícil accés en una baixada des del Pic de l’Àguila. La Policia Nacional va ser avisada des de la Comissaria d’Alcoi i el TEDAX (L’unitat de desactivació d’explosius i NRBQ d’Alacant) va haver d’accedir a la complicada zona per fer-se amb l’artefacte, una granada morter de 120mm amb càrrega TNT i sense espoleta.

El TEDAX va retirar la granada i van traslladar la bomba a un lloc segur per poder-la manipular i destruir, doncs la zona on s’havia localitzat era un parc natural i la càrrega explosiva que contenia podia ser perillosa per a l’entorn i es va comprovar l’estabilitat per a procedir al seu transport.

Possiblement la bomba va ser llençada per l’aviació italiana en els bombardejos a Alcoi en 1938, però no va explotar i va quedar durant anys a eixe espai de Serelles, no massa lluny de la ciutat.

La bomba va ser detonada hores més tard al camp de tir d’Agost. Per si de cas, les forces de seguretat van fer un repàs pels voltants de la zona on s’havia trobat per comprovar que no hi havia més artefactes. Finalment no es va localitzar ninguna bomba més.