El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

UPV i Mancomunitat tornen a col·laborar, 4 anys més

En el centre, Paco Picó de la UPV, acompanyat pel president i el gerent de la Mancomunitat, Manolo Gomicia i Arnaldo Dueñas

L'anterior acord havia caducat i s'ha decidit fer un conveni nou per renovar la col·laboració entre les dos institucions. Inclou accions de divulgació científica als pobles, però també obri les portes perquè els municipis col·laboren amb la UPV en estudis sobre les seues necessitats en aspectes tan fonamentals com la tecnologia.

El president de la Mancomunitat Manolo Gomicia assegura que és "una col·laboració necessària" per tal d'afavorir la transferència de coneixements als municipis de la comarca, "i estic convençut que d'aquesta col·laboració eixiran projectes que milloraran la situació dels pobles".

Des de la Universitat, Paco Picó, responsable de relacions amb l'entorn, assegura que "la universitat no és res si no està lligada a la societat en la qual està assentada, arrelada al territori". El conveni inclou accions de divulgació científica, i també la possibilitat d'establir acords concrets amb municipis per a accions puntuals. Manolo Gomicia explica a més que "els alcaldes ens han comentat la necessitat de fer estudis de les seues necessitats, al voltant de la tecnologia, per exemple, i busquen professors que treballen en això. I sabem que la politècnica té eixos professionals".

El conveni que ara firmen prorroga l'anterior, que havia caducat, i estipula la col·laboració entre Mancomunitat i UPV durant 4 anys més.